Rukkol?s pizza
sponsored links
550 g null?s liszt,vagy pizzaliszt
1 ev?kan?l s?
1 te?skan?l cukor
7 g instant ?leszt?
60 ml ol?vaolaj
375 ml v?z
Hozz?val?k a felt?thez:
3 db paradicsom kis kock?kra v?gva
Egy mar?k friss rukkola
200 g mozzarella
130 g paradicsomos bruschetta sz?sz
( ha nincs ,akkor helyettes?thet? s?r? paradicsomp?r?vel,amit f?szerezz?nk be s?val, fokhagym?val,borssal ?s oreg?n?val)
Kev?s reszelt parmez?n sajt
Elk?sz?t?se :
1,5 deci langyos v?zbe oldjuk fel az ?leszt?t.
Adjuk hozz? egy csipet cukrot ?s keverj?k csom? ment?s?re,majd sz?rjuk meg egy kev?s liszttel a tetej?t ?s takarjuk le. Pihentess?k 10 percig.
Ezut?n adjuk hozz? a t?bbi hozz?val?t ?s gy?rjuk t?szt?v?.
Takarjuk le ?s pihentess?k 15 percig.
Pihentet?s ut?n ?jb?l gy?rjuk ?t ?s ism?t pihentess?k 15 percig.
Ezt a m?veletet m?gegyszer ism?telj?k meg.
( ?sszesen 3 x gy?rjuk ?t ?s pihentetj?k a t?szt?t )
Ezut?n gy?rjuk ?t a t?szt?t ?s meleg helyen, letakarva kelessz?k 40 percig.
Keleszt?s ut?n bor?tsuk ki a t?szt?t ?s osszuk kett?.
Alak?tsuk cip?kk? ?s letakarva ?jb?l kelessz?k 10 percig.
A t?szt?t tegy?k egy s?t?pap?ra, majd a kez?nkkel alak?tsuk pizza alakot ?gy hogy a sz?le magasabb perem? legyen.
Kenj?k meg a sz?sszal ?s sz?rjuk meg a paradicsommal,majd v?gjuk r? a sajtot.
S?ss?k 180 fokon kb 15 percig
A s?t?si id? mindig f?gg a s?t? milyens?g?t?l!
A megs?lt pizz?t sz?rjuk meg rukkul?val,sajttal ?s kenj?k meg a t?szta sz?l?t ol?vaolajjal.
Szeletelj?k fel ?s m?ris fogyaszthat?.