Ruccola saláta

2010-05-16

sponsored links

Ebben az esõs idõben kifejezetten üdítõ lenne ha felraktam volna már a szuper spárgás-újburis-epres stb recepteket, és most azokon lehetne lamentálni. Biztos jobb kedve lenne tõle az ember (lányának).. egy mosolygós karalábé ugye csodákra képes! valljuk be õszintén. Epres nem lesz mert mire oda jutottam volna, hogy csinálok belõle valami finit, mindig megettem.. nade sebaj..lesz itt még eperszezon ám!! hajaj
Szóval ezennel pótolom eme hiányosságot, legalább én is nosztalgiázom az elmúlt hét ?khm nem túl izgalmas? eseményein, ám annál finomabb ebédein/vacsoráin:
Kezdésnek egy jó saláta:



A marhát mustáros pácba tettem, amíg elõkészítettem a többi alapanyagot: a rukkolát megmostam (találtam benne egy picike csigát is. Õt leküldtem a kertbe. Nem voltam túl finom, mert ledobtam az elsõrõl.. gondoltam még úgysem volt valószínûleg része repülésben.. lehet hogy eztán sem lesz.. mindenesetre nagyon picike volt és úgy ítéltem meg hogy lazán túl fogja élni a kis drága.. további részleteket nem tudok..) szóval elõször megmostam a rukkolát, mert pont lecsöpög, mire minden kész lesz. Félbe vagdostam a koktélparikat ? Mézédes, finom, piros vegyszermentes koktélparit kaptam a piacon.. nyammi ? széttépkedtem a mozarellát, és összekevertem 3 ek olivaolajat, 1 ek balzsamecettel.
A husikat forró serpenyõben hirtelen kisütöttem (só+bors), és kész is csak össze kell rakni:
A rukkolát és a csírát összeforgatom az olaj-ecet keverékkel, tetejére szórom a sajtot, a parit, és a husit.


mustáros pác: csak semmi faxni:
2 ek dijoni mustár
1 ek oliva olaj
friss csili




Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/05/r...

sponsored links

Keres?s