RUBY CSOKI BONBONOK
sponsored links
Ruby csokol?d? |
2017-ben,Sanghajban mutatt?k be ezt a csod?s 4. fajta csokol?d?t. Ugye a tej, ?t ?s feh?r csokol?d?kat ismert?k eddig, na j? ?s a karamell?z?lt feh?r csokit is. 2018 nyar?n ?rkezett meg Eur?p?ba a Ruby. K?l?nlegess?ge a pasztellr?zsasz?n sz?ne, mely sz?nez?kekt?l mentes ?s az ?des csokol?d??z m?g?tt megb?j? savanyk?s bogy?sgy?m?lcs?z. Hatalmas titkok ?vezik az el??ll?t?s?t, mivel a kaka?bab eleve lil?s, val?sz?n? a ferment?l?st hagyj?k ki a folyamatb?l.
Legink?bb a feh?r csokol?d? tulajdons?gaival lehet ?sszehasonl?tani a Ruby csokit. 47,3% a kaka?bab tartalma.
Nem akarok most r?szletesen belemenni a csokol?d? t?rt?net?be, akit ?rdekel, ?gyis ut?na olvas. Egy a l?nyeg, hogy szerintem sz?p ?s finom is.
N?ha a Lidl-ben lehet venni t?bl?s v?ltozatot, s?t kr?met is. Ezeket a term?keket v?s?roltam ?ssze ?s ezekb?l k?sz?tettem el a bonbonokat is.
Sajnos kij?ttem egy kicsit a gyakorlatb?l, r?g nem k?sz?tettem bonbonokat, de az?rt elfogadhat?ak lettek. Gyakrabban k?ne csin?lnom, mert megnyugtat a k?sz?t?s?k.
Hozz?val?k
20 db. kism?ret? bonbonhoz
10 dkg Ruby csoki
10 dkg Ruby kr?m
3 dkg feh?r csokol?d?
1-2 dkg liofiliz?lt eper
kev?s arany l?szterpor
Elk?sz?t?s
V?zg?z felett olvaszd meg a felt?rdelt Ruby csokit. 45 fokig el?g meleg?teni, alacsony az olvad?spontja. Ezut?n bor?tsd gr?nitlapra a csoki 3/4 r?sz?t ?s temper?ld vissza kb, 26 fokra. Tedd vissza a t?lba, keverd el a t?lban maradt csokimaradv?nnyal. Ha nagyon leh?lt, akkor tedd p?r pillanatra v?zg?z f?l?. 30 fokos csokival gy?ny?r?en lehet dolgozni. Igen, akik nem rutinosak, nekik nem ?rt egy magh?m?r?.
V?laszd ki a bonbonform?t ?s egy ecset seg?ts?g?vel kend ki a csokival, ?vatosan ?t?gesd a pulthoz, hogy ne maradjanak benne l?gbubor?kok. Tedd 10 percre a h?t?be, majd m?g egy r?teget kenj r?. ?rdemes a f?nyre tartani, akkor j?l l?tszik, hogy hova nem jutott csokol?d?.
?n egy kicsit megbolond?tottam a bonbonokat. Megolvasztottam ?s temper?ltam kev?ske feh?r csokol?d?t ?s ?sszemaszatoltam vele a form?kat, amikor kidermedt, ut?na kezdtem csak a 2 r?teg r?zsasz?n csokol?d?val bekenni.
Miut?n kidermedt a form?ba kent csokol?d?, t?lts bele kev?ske Ruby kr?met, nyomj bele egy kis darab liofiliz?lt epret, majd megint sim?ts r? Ruby kr?met.
Megint mehet a h?t?be 20-30 percre.
K?zben a marad?k csokit megint temper?ld meg. Talpald meg a bonbonokat, dugd vissza 10 percre a h?t?be, majd ?vatosan vedd ki a form?kb?l. Kev?s l?szterporba m?rtott ecsettel maszatold ?ssze a bonbonokat.
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is