Rozéban párolt cseresznyetorta égetett tészta alapon
sponsored links
Édesapám szombati születésnapjára kreáltam ezt a tortát - Isten éltesse még egyszer sokáig! :) - akinek a kedvence a borok közül a rozé, amit sokszor viccesen rozsé -nak mond.
Cseresznyével álmodtam meg ezt a tortacsodát több okból is: roskadozott a fánk ettõl a finom gyümölcstõl, szerintem jól harmonizál a rozé borral, valamint így idén is küldhetek egy saját kútfõbõl kipattant receptet Nagykörû cseresznyetorta versenyére. A tavalyi cseresznyés csokoládétortám csilivel itt található.
Isteni finom lett a végeredmény a bor finom bukéjával és a cseresznye zamatával! Mindenkinek szívbõl ajánlom....
Olyan jó lett, hogy rögtön újrázni is kellett férjem munkahelyére egy példányt (köszönetképpen a kollégáknak egy jól teljesített tervért), másfélszer ekkorát! ;-P Ekkor graham liszttel készült az égetett tészta és cukrászhabot használtam tejszínhab helyett, az eredmény továbbra is frenetikus maradt....:)
Isteni finom lett a végeredmény a bor finom bukéjával és a cseresznye zamatával! Mindenkinek szívbõl ajánlom....
Olyan jó lett, hogy rögtön újrázni is kellett férjem munkahelyére egy példányt (köszönetképpen a kollégáknak egy jól teljesített tervért), másfélszer ekkorát! ;-P Ekkor graham liszttel készült az égetett tészta és cukrászhabot használtam tejszínhab helyett, az eredmény továbbra is frenetikus maradt....:)
Hozzávalók (24cm átmérõjû tortához):
Égetett tészta:
4 db tojás ...