Rozéban párolt cseresznyetorta égetett tészta alapon

2013-07-02

sponsored links


Édesapám szombati születésnapjára kreáltam ezt a tortát - Isten éltesse még egyszer sokáig! :) - akinek a kedvence a borok közül a rozé, amit sokszor viccesen rozsé -nak mond.

Cseresznyével álmodtam meg ezt a tortacsodát több okból is: roskadozott a fánk ettõl a finom gyümölcstõl, szerintem jól harmonizál a rozé borral, valamint így idén is küldhetek egy saját kútfõbõl kipattant receptet Nagykörû cseresznyetorta versenyére. A tavalyi cseresznyés csokoládétortám csilivel itt található.

Isteni finom lett a végeredmény a bor finom bukéjával és a cseresznye zamatával! Mindenkinek szívbõl ajánlom....

Olyan jó lett, hogy rögtön újrázni is kellett férjem munkahelyére egy példányt (köszönetképpen a kollégáknak egy jól teljesített tervért), másfélszer ekkorát! ;-P Ekkor graham liszttel készült az égetett tészta és cukrászhabot használtam tejszínhab helyett, az eredmény továbbra is frenetikus maradt....:)

Hozzávalók (24cm átmérõjû tortához):

Égetett tészta:
4 db tojás ...

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2013/07/roze...

sponsored links

Keres?s