Rozsos-zabpelyhes DNK
sponsored links
Régebben tornádóként söpört végig a gasztro-blogokon a DNK (dagasztás nélküli kenyér). Most rátaláltam egy zabpelyhes kenyérre, melyet egy cseppet átvariáltam.
Íme az én verzióm hozzávalói: 24 dkg búzaliszt, 11 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt, 10 dkg zabpehely, 2 kávéskanál cukor, 3 kávéskanál só, 1 csomag szárított élesztõ, 3 evõkanál hántolt tökmag, 4 dl langyos víz, 1 evõkanál olaj
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük (lisztek, zabpehely, cukor, só, élesztõ, tökmag), majd hozzáadjuk a vizet és az olajat - kanállal lazán összekeverjük. Sûrû nokedlitészta állagot kapunk.
Sütõpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, tetejét vizes kanállal eligazgatjuk.
Másfél órán keresztül langyos helyen kelesztjük.
220 fokra elõmelegített sütõben megsütjük a kenyeret. Tetejére ...