Rozsos pogácsa szalonnával, hagymával, dióval

2010-10-31

sponsored links

Mint írtam, jönnek a vendégek. Minden nap. Tegnap a barátainknak két újdonságot készítettem, persze nem teljesen kútfõbõl. Ehhez a pogácsához az alapot Horvát Ilona egyik pogácsareceptjébõl vettem, de igazság szerint inkább csak az arányokat. Rengeteget változtattam rajta és a négy szülõ és négy gyermek egy falatot sem hagyott belõle.

Hozzávalók (kb 30 közepes pogácsához):

15 dkg rozsliszt
25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztõ

kb 10 dkg apróra vágott húsos szalonna zsírjára sütve
1 fej, a szalonnával együtt sült, apróra vágott vöröshagyma
kb 10 dkg pirított dió
kb 1 dl langyos víz
kb 1 dl joghurt/aludtej (szobahõmérsékletû)

A liszteket összeforgattam az élesztõvel és a sóval, majd összegyúrtam a hozzávalókat. Langyos helyen duplájára kelesztettem, majd lisztes felületen kb 1 cm magasra lapogattam és pogácsákat szaggattam belõle. Bucus miatt tojással nem kentem meg, tojást sem használtam hozzá, egyszerûen csak forró sütõben kb 25 perc alatt megsütöttem.
Lehet tojással kenni, magokkal szórni.

Folytats a blogon ... nemcsakkenyer.blogspot.com/2010/10/ro...

sponsored links

Keres?s