Rozmaringos sütõtök

2010-10-28

sponsored links

 


Nagyon-nagyon szeretem a sütõtököt, (ki nem???), éppen ezért mint valószínûleg a legtöbb konyha sütõjében, az enyémben is rengeteget sül az õsz beköszöntével. Hol így, hol úgy. Most franciásan, rozmaringos-szalonnás változat szerint készült. Szerintem bitang jó magában, vagy akár köretként is.

Rozmaringos sütõtök:

1 kissebb sütõtök (általában nagyobb példányok nem olyan ízletesek), jó adag friss rozmaring, kb. 10 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, olívaolaj

1. A sütõtököt megmosom, félbe vágom. Magjai kikapargatom (tilos kidobni, nagyon finom megsütve!!!), majd gerezdekre vágom. 200 fokon majdnem készre sütöm (mérettõl függõen ez 20-40 perc).

2. A szalonnát vékony szeletekre vágom, és cseppnyi olajon átpirítom, majd mehet hozzá a rozmaring.

3. A majdnem megsült tökökre kanalazom a szalonnás részleget, majd enyhén sózom, alaposan borsozom. Ekkor visszadugom a tepsit a sütõbe, hogy teljesen elkészülhessenek.

4. Tálaláskor (semmi cicoma, essen neki mindenki kézzel) pár csepp olívaolajjal lehet még meglocsolni, de szerintem ez elhagyható.


Folytats a blogon ... franciaulenni.blogspot.com/2010_10_01...

sponsored links

Keres?s