Rozmaringos-mézes csülök

2010-11-07

sponsored links

Évekkel ezelõtt anyu kapott egy pataki tálat, de még egyszer sem próbáltuk ki. A mai nap viszont végre felavattuk. :D Az eredménnyel elégedettek voltunk, úgy érzem, hogy többször elõ fog kerülni ez a tál. :)

Hozzávalók: 1,5 kg bõrös sertéscsülök, 2 ek. méz, 2 ek. mustár, 1 ek. kechup, 1 tk. csípõs pirosarany vagy Erõs Pista, 2 szál répa, 2 szál fehérrépa,  1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 szál rozmaring, só.

A csülköt elõzõ este jól besóztam, a rozmaring leveleivel ízesítettem, majd hûtõbe téve egy éjszakán át pihentettem.
A pataki tálat sütés elõtt fél órával hideg vízbe áztattam, majd beletettem a csülköt és a darabokra vágott zöldségeket. A mézet, mustárt, ketchupot, mézet, pirosaranyat összekevertem, majd ennek a felével lekentem a csülköt. Öntöttem a zöldségekhez fél liter vizet, majd befedtem a tálat a tetejével. A sütõt csak akkor gyújtottam be, mikor már benne volt az agyagedény, mert a nagy hõmérséklet különbségtõl hamar megrepedne.
Elõször 2 órán keresztül sütöttem, majd megfordítottam a csülköt megint lekentem, és sütöttem tovább egy jó órán keresztül. Jött újabb kenés, majd tetõ nélkül ropogósra sütöttem mindkét oldalát.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/11/07/...

sponsored links

Keres?s