Rozmaringos focaccia (lepénykenyér)

2010-05-13

sponsored links



Ismét egy egyszerû, de nagyon finom kenyérféleség.
Néhány napja készítettem, már nem is tudom, mihez ettük, de nagyon finom volt.

Másnapra is maradt belõle, azt kicsit átmelegítettem mikróban és úgy is nagyon jó volt.
Bármihez jó, amibe bele lehet tunkolni, vagy csak önmagában falatozgatni.

Nagyon egyszerû az elkészítése:

1/2 kg lisztet (nálam fele tönköly, fele búza), 1 csomag szárított élesztõt, sót, 3 ek.olívaolajatat, én oregánót is (DV aprított rozmaring leveleket is) , 3 dl melegvízet, 1 tk. cukrot a kenyérsütõgépbe teszünk (vagy magunk összedolgozzuk kb. 10 perc alatt) és megvárjuk, hogy a gép elvégezze helyettünk a munkát, majd kelesztjük még legalább 1 órát, de ha többet, az még jobb.
Ezután a tésztát egy sütõpapírral bélelt nagy gáztepsire tesszük, kézzel kör alakúra kihúzogatjuk, mutatóujjunkkal lyukakat nyomkodunk a tésztába, lekenjük fokhagymás-olívaolajos (én most rozmaringos olívát használtam) keverékkel, megszórjuk rozmaring levelekkel (vigyázzunk, mert azért a rozmaring elég intenzív ízû), sóval és betesszük az elõmelegített kb. 200 fokos sütõbe és olyan 15-20 perc alatt megsütjük.




Folytats a blogon ... lekvaroskukta.blogspot.com/2010/05/ro...

sponsored links

Keres?s