Roséra sült kacsamell, házi pestós szélesmetélttel, pirított tökmaggal
sponsored links
Szabad estéinket gyakran fõzünk itthon valami bûnös finomságot. De még milyen finomságról írok most! Kacsa, tészta, pestó - kell ennél jobb?
Hozzávalók:
1 kacsamell félbe vágva, 300g friss tészta, 2 ek. pestó, 1 maréknyi pirított tökmag, só, bors
A kacsamell bõrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
Bõrével lefelé egy serpenyõben, nagy hõfokon minkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Sütõbe toljuk és 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt megfõzzük a friss házi szélesmetéltet és lepirítjuk a tökmagot.
A kifõtt tésztát 2 ek. pestóval, olíva olajjal és a frissen pirított tökmaggal összeforgatjuk.
A kacsamellett pár perc pihentetés után ujjnyi vastagra felszeleteljük és a tésztával tálaljuk.
Na, ez kb. 20 perc. Nem rossz.....de mennyire nem, isteni!
Jó fõzést!
Hozzávalók:
1 kacsamell félbe vágva, 300g friss tészta, 2 ek. pestó, 1 maréknyi pirított tökmag, só, bors
A kacsamell bõrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
Bõrével lefelé egy serpenyõben, nagy hõfokon minkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Sütõbe toljuk és 180 fokon 8 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt megfõzzük a friss házi szélesmetéltet és lepirítjuk a tökmagot.
A kifõtt tésztát 2 ek. pestóval, olíva olajjal és a frissen pirított tökmaggal összeforgatjuk.
A kacsamellett pár perc pihentetés után ujjnyi vastagra felszeleteljük és a tésztával tálaljuk.
Na, ez kb. 20 perc. Nem rossz.....de mennyire nem, isteni!
Jó fõzést!