Ropogós lepénykenyér metélõhagymával
sponsored links
Szinte észrevétlenül beleilleszthetõ a fõzés folyamatába a lepénykészítés. Gyors, nem igényel kelesztést, csak némi pihentetést. Rendszeres gyakorlás után már szinte percek alatt elkészülnek. A keleti konyhák sajátos jellegzetessége a frissen sült lepénykenyér. Ezek laposak eltérõen a nálunk megszokott élesztõs kelt kenyértõl. Az indi konyha a lepényekhez speciális serpenyõt az un. csapati sütõt használja (ennek hiányában vasserpenyõben, vagy palacsintasütõben is nagyszerûen elkészíthetõek). Legfinomabb ha közvetlenül az étkezés elõtt sütjük, és egy ruhával letakarva melegen tartjuk.
Hozzávalók:
300 g teljes kiõrlésû búzaliszt
3 evõkanál ghí, vagy vaj
125 ml langyos víz
1 teáskanál só ...