Ropogós lepénykenyér metélõhagymával

2014-02-27

sponsored links

lepényekkis001.jpg

Szinte észrevétlenül beleilleszthetõ a fõzés folyamatába a lepénykészítés. Gyors, nem igényel kelesztést, csak némi pihentetést. Rendszeres gyakorlás után már szinte percek alatt elkészülnek. A keleti konyhák sajátos jellegzetessége a frissen sült lepénykenyér. Ezek laposak eltérõen a nálunk megszokott élesztõs kelt kenyértõl. Az indi konyha a lepényekhez  speciális serpenyõt az un. csapati sütõt használja  (ennek hiányában  vasserpenyõben, vagy palacsintasütõben is nagyszerûen elkészíthetõek). Legfinomabb ha közvetlenül az étkezés elõtt sütjük, és egy ruhával letakarva melegen tartjuk.  

Hozzávalók:

300 g teljes kiõrlésû búzaliszt

3 evõkanál ghí, vagy vaj
125 ml langyos víz 
1 teáskanál só ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/02/27/ropo...

sponsored links

Keres?s