Ropogós , fûszeres csirkeszárnyak sült burgonyával
sponsored links
1 kg csirkeszárny,
1 zacskó Fûszeres
csirkeszárnyak fûszerkeverék
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
2 evõkanál zsír
A család egyik
kedvenc étele sült, ropogós csirkeszárny, de hosszú út vezetett idáig. A
gyerekek nem nagyon voltak hajlandóak szárnyat enni, ezért azt találtam ki,
hogy nem csak a kis vékony csontos részt vágom le, aminek a macsek nagyon örül, hanem a v alakú szárnyat is
a porcnál kettévágom. Így aztán már semmi nem emlékeztetett szárnyi mivoltára... És személy szerint bátran
állítom, hogy a csirkén ezeknek a kis szárnyacskáknak van a legfinomabb,
legpuhább húsa.
Miután
feldaraboljuk a szárnyakat bedörzsöljük a
fûszerkeverékkel és lefedve legalább két órára a hûtõszekrénybe tesszük.
Elõveszünk egy
nagyobb tepsit, beletesszük a csirkeszárnyakat, majd köré rendezgetjük a megpucolt, karikákra ...