Ropogós, fûszeres csirkeszárny
sponsored links
Már lassan közhely, de akkor is csak ezt írhatom: nagyon finom, nagyon gyors húsféleség. Mondjuk, a sülésnek kell némi idõ, de az effektív munka nagyon kevés vele, a sütõ pedig végzi utána a dolgát. Ehetõ kenyérrel és valamilyen mártogatóssal, vagy bármilyen, tetszés szerinti körettel. Megmondom õszintén, a végtermékrõl készült fotó nem annyira gusztusos, hogy megmutatnám, itt még mindennek látszik a szép, üde színe. Nálunk ennyi darab csak a lányoknak készült, egy felnõttnek min. 3-4 csirkeszárnyat kell számítani fõleg, ha köret sincs mellé, csak mártogatós.
Ropogós, fûszeres csirkeszárny
Hozzávalók: személyenként 3-4 konyhakész csirkeszárny, só, bors, csilipehely, mustármag, fokhagymacikkek héjastól, annyi rormaringágacska (egy-egy darabka), ahány csirkeszárnyunk van, olívaolaj.
Elkészítése: A csilipelyhet és a mustármagot mozsárban összetörjük vagy megdaráljuk, és összevegyítjük ízlés szerinti sóval meg borssal. A csirkeszárnyakat vastagabb részeiknél késsel átszúrjuk, hogy könnyebben átsülhessenek. Alaposan megszórjuk õket a fûszerkeverékkel, majd hõálló edénybe helyezzük, eloszlatjuk rajtuk a héjastól hagyott fokhagymacikkeket, mindegyik szárnyra ráhelyezünk egy-egy darabka rozmaringágat, és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Ha van idõnk, elõre is elkészíthetjük, és hagyjuk pácolódni egy ideig. Lefedjük, 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és légkeverésen 30-35 percig pároljuk. Ekkor kifedjük, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük õket. Mártogatóssal és nagyon kevés kenyérrel beleillik a szétválasztó diéta étrendjébe húsnapra.
Ropogós, fûszeres csirkeszárny
Hozzávalók: személyenként 3-4 konyhakész csirkeszárny, só, bors, csilipehely, mustármag, fokhagymacikkek héjastól, annyi rormaringágacska (egy-egy darabka), ahány csirkeszárnyunk van, olívaolaj.
Elkészítése: A csilipelyhet és a mustármagot mozsárban összetörjük vagy megdaráljuk, és összevegyítjük ízlés szerinti sóval meg borssal. A csirkeszárnyakat vastagabb részeiknél késsel átszúrjuk, hogy könnyebben átsülhessenek. Alaposan megszórjuk õket a fûszerkeverékkel, majd hõálló edénybe helyezzük, eloszlatjuk rajtuk a héjastól hagyott fokhagymacikkeket, mindegyik szárnyra ráhelyezünk egy-egy darabka rozmaringágat, és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Ha van idõnk, elõre is elkészíthetjük, és hagyjuk pácolódni egy ideig. Lefedjük, 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és légkeverésen 30-35 percig pároljuk. Ekkor kifedjük, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük õket. Mártogatóssal és nagyon kevés kenyérrel beleillik a szétválasztó diéta étrendjébe húsnapra.