Ropog?s s?lt csirkesz?rny
sponsored links
Elgondolkoztunk, hogy mikor is j?tt divatba itt a csirkesz?rny mint k?l?n ?tel, illetve ropogtatni val?. Gyerekkoromban ? ami igaz, el?g r?gen volt ? nem nagyon ?rultak k?l?n-k?l?n csirkealkatr?szeket; eg?sz csirk?t vett mindenki. Azt?n a sz?rny?t vagy a levesbe, vagy p?rk?ltbe f?zt?k bele. Nagymam?m a r?ntott csirk?n?l a sz?rny ?h?na al?? tette a m?jat, ?gy pan?rozta, r?ntotta. Azt nagyon szerettem. ?n, m?g r?gebben, amikor kicsik voltak m?g a gyerekeim, tal?n p?rszor csin?ltam ?gy, az?ta nem. Nem tudom, mi?rt...
De m?g k?s?bb is, mikor m?r nemcsak a ?bontott csirke? j?tt divatba, de lehetett venni csirkecombot vagy -mellet, far-h?tat stb., akkor sem eml?kszem, hogy k?l?n?sebben kap?s lett volna a sz?rny. Tal?n a barbecue, a kerti s?t?get?s ? tal?n a KFC is ? elterjed?se kellett hozz?, hogy megkedvelj?k(-j?k).
Egyszercsak egy boltban elkezdtek k?tr?szes sz?rnyakat ?rulni (az utols?, v?kony r?sz n?lk?l), el?g kedvez? ?ron. H?t akkor vettem is p?rszor, s?t?ben s?t?ttem, kipr?b?ltam n?h?nyf?le p?cot ? ?tleteket f?leg a Pinterestr?l vettem, olyan helyekr?l, ahol ilyesmit m?r r?g?ta csin?ltak. Nyilv?n nemcsak ?n voltam ?gy vele, m?sok is r?kaptak, annyira, hogy hirtelen az ?ra magasabb lett, mint a csirkecomb?. ?n ?gy m?r nem vettem.
Nemr?g ?jra megl?ttam, akci?san, elfogadhat?an ? h?t vettem egy adagot. ?s r?ad?sul olvastam valahol egy ?tletet, hogy s?l nagyon ropog?sra a sz?rny; s?t?porral kell megsz?rni. Ezt pr?b?ltam most ki.
A k?tr?szes sz?rnyakat elv?gtam, k?l?n volt a fels? ?s k?z?ps? r?sz. ?ppen csak s?val ?s citromos borssal f?szereztem, azt?n megsz?rtam nem t?l sok s?t?porral. El?meleg?tett s?t?ben, s?t?pap?rral b?lelt tepsiben s?t?ttem 180 fokon, m?g sz?p piros, ropog?s lett.
Mivel mostanra ilyen nagy ?kincs? lett, nem ?ropik?nt? r?gcs?ltuk le, hanem eb?d volt bel?le, a vinyegret sal?ta k?rettel.
Hogy a s?t?port?l, vagy mindenk?ppen olyan lett volna, m?r nem der?l ki, de val?ban j?l siker?lt a ropog?ss?got el?rni, az ?ze is j? volt ilyen egyszer?en f?szerezve.