Ropog?s cukkinivir?g f?szeres t?r?val t?ltve
sponsored links
Ha tal?ltok cukkinivir?got, ezt mindenk?ppen k?stolj?tok meg :)
Akinek van legal?bb egy kicsi kertje ?s szereti is, szerintem mindenk?ppen ?ltessen tavasszal cukkinit.?
Teljesen ig?nytelen, nem kell vele csin?lni semmit, ?s ny?r k?zep?t?l meglep?en sok term?st fog hozni. A m?g b?bi alakban l?v? kis t?k?k a legfinomabbak, s?t, a cukkini vir?ga is fogyaszthat?. S?t, nagyon is?zletes, f?leg ropog?s bund?ban.
A most k?vetkez? ?telt a f?z?s csatorn?n l?ttam, azt hiszem, a Kasza, kapa, fakan?l c. m?sorban. Persze receptet nem tal?ltam hozz?, sz?val r?gt?z?ztem :)
A mell? k?sz?tett sal?ta receptj?t pedig itt tal?lj?tok.
?
Cukkinivir?g f?szeres t?r?val t?ltve
Hozz?val?k 2 f?re:
8 kb 8 cm-es cukkinivir?g
20 dkg ricotta
S?, frissen ?r?lt bors
5 nagy lev?l bazsalikom
F?l citrom h?ja lereszelve
?
A t?szt?hoz:
15 dkg liszt
J?ghideg sz?da
S?
A s?t?shez b? olaj
?
A ricott?t sz?r?be tessz?k, kicsit kinyomkodjuk, ha van id?nk, egy napig is hagyhatjuk a h?t?ben csepegni.
A bazsalikomot apr?ra v?gjuk, a ricott?hoz adjuk. Megs?zzuk, borsozzuk ?s hozz?keverj?k a citromh?jat is. Kis kan?llal vagy habzs?kkal ?-ig t?ltj?k a vir?gokat, a v?g?ket finoman megcsavarjuk, hogy ?sszetapadjon. Az olajat felforr?s?tjuk.
A lisztet megs?zzuk ?s fokozatosan annyi sz?d?t kever?nk hozz?, hogy a megszokottn?l kicsit s?r?bb palacsintat?szta-?llagot kapjunk.
R?gt?n s?t?s el?tt belem?rtjuk a t?lt?tt vir?gokat ?s azonnal a forr? olajba tessz?k.
Vil?gosbarn?ra s?tj?k, azonnal, sal?t?val t?laljuk.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!