Ropog?s cukkinivir?g f?szeres t?r?val t?ltve

2020-07-12

sponsored links

Ha tal?ltok cukkinivir?got, ezt mindenk?ppen k?stolj?tok meg :)

Akinek van legal?bb egy kicsi kertje ?s szereti is, szerintem mindenk?ppen ?ltessen tavasszal cukkinit.?

Teljesen ig?nytelen, nem kell vele csin?lni semmit, ?s ny?r k?zep?t?l meglep?en sok term?st fog hozni. A m?g b?bi alakban l?v? kis t?k?k a legfinomabbak, s?t, a cukkini vir?ga is fogyaszthat?. S?t, nagyon is?zletes, f?leg ropog?s bund?ban.

A most k?vetkez? ?telt a f?z?s csatorn?n l?ttam, azt hiszem, a Kasza, kapa, fakan?l c. m?sorban. Persze receptet nem tal?ltam hozz?, sz?val r?gt?z?ztem :)

A mell? k?sz?tett sal?ta receptj?t pedig itt tal?lj?tok.

?

Cukkinivir?g f?szeres t?r?val t?ltve

Hozz?val?k 2 f?re:

8 kb 8 cm-es cukkinivir?g

20 dkg ricotta

S?, frissen ?r?lt bors

5 nagy lev?l bazsalikom

F?l citrom h?ja lereszelve

?

A t?szt?hoz:

15 dkg liszt

J?ghideg sz?da

S?

A s?t?shez b? olaj

?

A ricott?t sz?r?be tessz?k, kicsit kinyomkodjuk, ha van id?nk, egy napig is hagyhatjuk a h?t?ben csepegni.

A bazsalikomot apr?ra v?gjuk, a ricott?hoz adjuk. Megs?zzuk, borsozzuk ?s hozz?keverj?k a citromh?jat is. Kis kan?llal vagy habzs?kkal ?-ig t?ltj?k a vir?gokat, a v?g?ket finoman megcsavarjuk, hogy ?sszetapadjon. Az olajat felforr?s?tjuk.

A lisztet megs?zzuk ?s fokozatosan annyi sz?d?t kever?nk hozz?, hogy a megszokottn?l kicsit s?r?bb palacsintat?szta-?llagot kapjunk.

R?gt?n s?t?s el?tt belem?rtjuk a t?lt?tt vir?gokat ?s azonnal a forr? olajba tessz?k.

Vil?gosbarn?ra s?tj?k, azonnal, sal?t?val t?laljuk.

Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://tetovalt.blog.hu/2020/07/12/r...

sponsored links

Keres?s