Rizssaláta

2014-01-26

sponsored links

Mindenkinél elõfordul, hogy túl sok rizs készül az ebédhez. Pár nap múlva elõkerül a hûtõbõl és nagy lelkiismeret-furdalás közepette a kukában landol. Mivel én semmit nem dobok ki, a maradék rizs hasznosítására több módszerem is van. Az elsõ és legegyszerûbb, hogy sütök egy tükörtojást, és ezzel eszemk reggelire (imádom?). Vagy sima hagymás-paprikás-tejfölös (meleg) szósszal nyakonöntöm. A másik, hogy rizssalátát készítek. Most csak egyszerûen tartárral, tojással. Nekem egy kis adag elég ebédre, de sült, rántott húsok mellé is nagyon jó kísérõ, kicsit különlegesebb a megszokottnál. Próbáljátok ki!

Tojásos rizssaláta

DSC_4105s

Hozzávalók 4 fõre:

15 dkg rizs

8 tojás

6 ek tejföl

4 ek majonéz

2 ek apróra vágott petrezselyem

1 tk mustár

Só, fehér bors

1 ek valami savanyúság (pl. uborka) levébõl

4 csepp édesítõ



Elõször az öntetet készítjük el: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, petrezselymet, uborkalét, édesítõt némi sóval és fehérborssal. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük. A rizst dupla mennyiségû sós vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A tojást is megfõzzük, kihûtjük, hetet belõle nyolcba vágunk.

A rizst elõször az öntettel forgatjuk össze, majd óvatosan a tojásokkal. A maradék tojást cikkekre szeljük, ezzel díszítjük a saláta tetejét.

DSC_4107s


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s