Rizssaláta
sponsored links
Mindenkinél elõfordul, hogy túl sok rizs készül az ebédhez. Pár nap múlva elõkerül a hûtõbõl és nagy lelkiismeret-furdalás közepette a kukában landol. Mivel én semmit nem dobok ki, a maradék rizs hasznosítására több módszerem is van. Az elsõ és legegyszerûbb, hogy sütök egy tükörtojást, és ezzel eszemk reggelire (imádom?). Vagy sima hagymás-paprikás-tejfölös (meleg) szósszal nyakonöntöm. A másik, hogy rizssalátát készítek. Most csak egyszerûen tartárral, tojással. Nekem egy kis adag elég ebédre, de sült, rántott húsok mellé is nagyon jó kísérõ, kicsit különlegesebb a megszokottnál. Próbáljátok ki!
Tojásos rizssaláta
Hozzávalók 4 fõre:
15 dkg rizs
8 tojás
6 ek tejföl
4 ek majonéz
2 ek apróra vágott petrezselyem
1 tk mustár
Só, fehér bors
1 ek valami savanyúság (pl. uborka) levébõl
4 csepp édesítõ
Elõször az öntetet készítjük el: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, petrezselymet, uborkalét, édesítõt némi sóval és fehérborssal. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük. A rizst dupla mennyiségû sós vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A tojást is megfõzzük, kihûtjük, hetet belõle nyolcba vágunk.
A rizst elõször az öntettel forgatjuk össze, majd óvatosan a tojásokkal. A maradék tojást cikkekre szeljük, ezzel díszítjük a saláta tetejét.
Tojásos rizssaláta
Hozzávalók 4 fõre:
15 dkg rizs
8 tojás
6 ek tejföl
4 ek majonéz
2 ek apróra vágott petrezselyem
1 tk mustár
Só, fehér bors
1 ek valami savanyúság (pl. uborka) levébõl
4 csepp édesítõ
Elõször az öntetet készítjük el: összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, petrezselymet, uborkalét, édesítõt némi sóval és fehérborssal. Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük. A rizst dupla mennyiségû sós vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A tojást is megfõzzük, kihûtjük, hetet belõle nyolcba vágunk.
A rizst elõször az öntettel forgatjuk össze, majd óvatosan a tojásokkal. A maradék tojást cikkekre szeljük, ezzel díszítjük a saláta tetejét.