Rizspogácsa medvehagymakrémmel

2010-04-18

sponsored links

A medvehagyma nevével kb. 3 éve találkoztam elõször egy természetjáró TV mûsorban mutatták be, hogy a természetben mennyi található, hozzátéve, hogy aki nem ismeri, ne álljon neki szedni, mert könnyen összetéveszthetõ hasonló külalakú,  mérgezõ növények levelével. Akkor meg is feledkeztem róla, viszont múlt tavasszal a zöldségesnél találkoztam vele, vettem is gyorsan, és nagyon megkedveltük. Idén már kifejezetten kerestem, de szedni azért még nem merném. Persze biztos vagyok benne, hogy azért annyira mégsem összekeverhetõ, 4-5 csokor elfogyasztása után valószínûsítem, hogy felismerném.

Hozzávalók:
A rizspogácsához:
15 dkg fõtt rizs
1 tojás
2 evõkanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez

A medvehagymakrémhez:
30 levél medvehagyma
1 nagy marék dió
1 evõkanál fenyõmag
2-3 evõkanál víz
só, bors

A fõtt rizst összekevertem a tojással, sóztam, frissen õrölt borssal ízesítettem, majd belekevertem annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjak (kb. 2 evõkanál). Pogácsákat formáztam és forró olajban kisütöttem.
A krémhez a hozzávalókat turmixgépbe tettem, pépesítettem.



Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/04/rizsp...

sponsored links

Keres?s