Rizslisztes palacsinta (glut?nmentes, cukormentes, IR bar?t)
sponsored links
T?bbsz?r pr?b?lkoztam rizslisztes palacsint?val, eddig sikertelen?l, mindig s?letlen maradt, megford?thatatlan volt, szakad, kem?ny volt, stb. Ez viszont sz?momra is meglep? m?don t?k?letes lett. A receptet itt tal?ltam, de ?n tettem bele egy evk. t?pi?ka kem?ny?t?t is, nem tudom, hogy az eredeti recepttel is j? lett volna, de ?n biztosra akartam menni, hogy nem lesz szakad?kony ?s tapasztalatim szerint a kem?ny?t? seg?thet ezen. Sokf?le palacsinta van m?r a blogomon, sokszor s?t?k ?s t?bbf?le recepttel pr?b?lkoztam m?r. A gy?jtem?nyt itt tal?lj?tok: van gesztenyelisztes, ban?nos, zablisztes, sok m?sf?le palacsinta.
Ebb?l az adagb?l 7 nagy palacsint?m lett, a glut?n?rz?keny gyereknek ?pp el?g volt eb?dre :D
2 toj?s
2,5 dl tej
1 evk negyedannyi ?des?t?
100 g barna rizsliszt
1 p?pos evk t?pi?ka kem?ny?t?
3 evk olaj
A hozz?val?kat a le?r?s sorrendj?ben ?sszekevertem, h?g massz?t kaptam. S?t?s k?zben fel kell kevergetni, minden paller el?tt, mert le?l az alj?ra a rizsliszt. ?n egy f?l mer?kan?llal tettem egyszerre a serpeny?be, mivel h?g volt a massza k?nnyen ter?lt. Csak az els? palacsinta el?tt kentem ki a serpeny?t olajjal, t?bbsz?r nem kellett, ?gy sem ragadt le egy?ltal?n.
K?nny? volt megford?tani, ahogy az inst?n a vide?ban is l?tszik.
Pr?b?lj?tok ki, nem fogj?tok megb?nni!
A facebook-on itt tudtok k?vetni, az inst?n itt.