Rizskoch - rizsfelf?jt

2022-02-05

sponsored links

Az a legjobb, amikor egy tartalmas leves ut?n r?gt?n az ?dess?g k?vetkezik. ? Legal?bb is a rizsfelf?jtat ?ltal?ban egy laktat? leves ut?n szoktuk k?sz?teni m?sodik fog?sk?nt - persze ?n?ll? desszertk?nt is meg?llja a hely?t. Na j?, mik?zben k?sz?tj?k, "bemaszatolunk" n?h?ny ed?nyt, de val?j?ban nagyon egyszer? elk?sz?teni, ?s ami m?g enn?l is fontosabb: annyira finom! Pl?ne, ha k?n?lunk mell? h?zi s?rgabarack lekv?rt. B?r ?n lekv?r n?lk?l is boldogan "elt?ntetem" a t?ny?rr?l. ?

Ha m?g nem tal?lt?tok meg a kedvenc rizskoch receptet, akkor ezt merem aj?nlani, mert tuti biztos! Nem foly?s, nem sz?raz - pont annyira "kr?mesen l?gy" bel?l, amennyire kell! Egyszer?en im?dom! R?gen - ?gy j? 20 ?vvel ezel?tt - olyan gyakran k?sz?tettem Anyuk?mmal vagy a f?rjemmel... azt?n feled?sbe mer?lt. Ideje volt el?venni ?s leporolni a receptet...



Hozz?val?k:

4-6 szem?lyre

25 dkg kerekszem? rizs

csipet s?

5 dl tej

2,5 dl v?z

15 dkg krist?lycukor

1 r?d van?lia kikapart magvai vagy 1 te?skan?l van?lia kivonat vagy aroma

1 kezeletlen citrom reszelt h?ja

5 dkg vaj/margarin

5 toj?s


A s?tem?nyes k?nyvem ?s a p?tty?s ker?mi?k megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

pottyosotthon.hu



Elk?sz?t?s:

  1. A rizst megmossuk, majd egy l?basban puh?ra f?zz?k egy csipet s?val a tej ?s a v?z kever?k?vel. Alacsony l?ngon f?zz?k, n?ha-n?ha kevergess?k meg. F?leg a f?z?s v?ge fel? kevergess?k gyakrabban, le ne ?gjen! A f?z?s kb. 20 perc. Ha megf?tt, adjunk hozz? 5 dkg cukrot, a van?liar?d kikapart magjait ?s a citrom h?j?t, illetve keverj?k bele a vajat is. Hagyjuk kih?lni.
  2. A toj?sokat kett?v?lasztjuk: a s?rg?j?t a marad?k cukorral habosra keverj?k (feh?red?sig). Keverj?k hozz? a rizshez.
  3. A feh?rj?ket kem?ny habb? verj?k, forgassuk ?ssze ?vatosan a rizzsel. 
  4. Kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es s?t?t?lat, bele?ntj?k a rizses massz?t, elegyengetj?k. 
  5. El?meleg?tett 200 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel vagy als? s?t?ssel s?ss?k kb. 35 percig. Ha s?t?s k?zben nagyon barnulna a teteje ?s ha nem szeretn?nk, hogy tov?bb barnuljon, akkor nyugodtan takarjuk le a tetej?t aluf?li?val ?s ?gy s?ss?k tov?bb.
  6. Langyosan vagy kih?lve szeletelj?k kock?kra ?s egy pici porcukorral meghintve t?laljuk. Ha k?n?lunk hozz? egy kis h?zi s?rgabarack lekv?rt, m?g finomabb lesz!


J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2022/02/rizskoc...

sponsored links

Keres?s