RIZSES - SPENÓTOS CSIRKELEVES
sponsored links
/BRODO DI POLLI CON SPINACI/
Nagyon finom, tartalmas leves, elonye, hogy a levesben fott rizs süriti.....
Hozzavalok:
50 dkg kicsontozott csirke felsocomb, vagy ugyanennyi mell
fel bogre rizs
1 liter husleves (leveskockabol is jo)
1 nagy voroshagyma
2 evokanal aprora vagott kapor (fakultativ)
2-3 evokanal citromle
2 evokanal olivaolaj, so, bors
20-25 dkg friss (!) spenot (el is maradhat, de melyhutott nem jo)
A megtisztitott, aprora vagott hagymat az olajon uvegesre paroljuk.
Radobjuk a feltenyernyi darabokra vagott hust, es kisse megforgatjuk as hagyman.
Hozzaadjuk a rizst, es a levessel felengedjuk. Sozzuk, borsozzuk.
Nagy langon felforraljuk, es kb 15 percig fozzuk.
Ekkor lehuzzuk a tuzrol, es lefedve allni hagyjuk, amig a rizs a levet magaba szivja.
Azutan a husokat kiemeljuk, es falatnyi darabokra vagjuk.
A fazekban maradt rizses levet turmixoljuk, vagy kezi mixerrel kremesitjuk (nem
fontos teljesen kremesre mixelni, inkabb durvabbra, rusztikusra.)
A csirkedarabokat beleszorjuk, es ha kell, olyan surusegure higitjuk, amilyenre
a levest szeretnenk.
Ujra felforraljuk, es beledobjuk a megmosott, megtisztitott spenot leveleket,
3 percig kozepes langpn fozzuk. Citromlevel pikanssa izesitjuk, talalaskor
vagott kaporral megszorjuk.
(Megjegyzes: mivel az en hutoszekrenyemben szinte mindig van friss edeskomeny,
eleg sokat hasznalom - a zoldjet szoktam kapor helyett hasznalni, bizonyos etelekbe)
Nagyon finom, tartalmas leves, elonye, hogy a levesben fott rizs süriti.....
Hozzavalok:
50 dkg kicsontozott csirke felsocomb, vagy ugyanennyi mell
fel bogre rizs
1 liter husleves (leveskockabol is jo)
1 nagy voroshagyma
2 evokanal aprora vagott kapor (fakultativ)
2-3 evokanal citromle
2 evokanal olivaolaj, so, bors
20-25 dkg friss (!) spenot (el is maradhat, de melyhutott nem jo)
A megtisztitott, aprora vagott hagymat az olajon uvegesre paroljuk.
Radobjuk a feltenyernyi darabokra vagott hust, es kisse megforgatjuk as hagyman.
Hozzaadjuk a rizst, es a levessel felengedjuk. Sozzuk, borsozzuk.
Nagy langon felforraljuk, es kb 15 percig fozzuk.
Ekkor lehuzzuk a tuzrol, es lefedve allni hagyjuk, amig a rizs a levet magaba szivja.
Azutan a husokat kiemeljuk, es falatnyi darabokra vagjuk.
A fazekban maradt rizses levet turmixoljuk, vagy kezi mixerrel kremesitjuk (nem
fontos teljesen kremesre mixelni, inkabb durvabbra, rusztikusra.)
A csirkedarabokat beleszorjuk, es ha kell, olyan surusegure higitjuk, amilyenre
a levest szeretnenk.
Ujra felforraljuk, es beledobjuk a megmosott, megtisztitott spenot leveleket,
3 percig kozepes langpn fozzuk. Citromlevel pikanssa izesitjuk, talalaskor
vagott kaporral megszorjuk.
(Megjegyzes: mivel az en hutoszekrenyemben szinte mindig van friss edeskomeny,
eleg sokat hasznalom - a zoldjet szoktam kapor helyett hasznalni, bizonyos etelekbe)