Rizottó aszalt paradicsommal

2014-01-25

sponsored links

Van a hûtõmben egy nagyobb adag aszalt paradicsom olívaolajban. Még szeptemberben tettem el, mikor eszembe jut és nincs más ötletem kiveszek belõle pár darabot és megbolondítok vele egy egyszerû ételt. Olyan isteni koncentrált paradicsom íze van, amit nem lehet kihagyni.

Nemrég épp rizottóhiányban szenvedtem, tettem is bele néhányat. Falatozás közben éppen a Hat nap, hét éjszaka c. filmet néztem, tisztára nyári hangulatom lett :)

Rizottó újhagymával, aszalt paradicsommal

DSC_3812s

Hozzávalók 4 fõre:

20 dkg rizottó rizs

1 dl fehérbor

3 szál újhagyma

6 db aszalt paradicsom

10 dkg vaj

1 l húslé

8 dkg reszelt parmezán (vagy más, könnyen olvadó sajt)

Só, bors

1 csokor petrezselyem



2 szál hagymát felkarikázunk, megfonnyasztjuk a vaj felén, ráöntjük a rizst. Kicsit kevergetjük, felöntjük a borral. Mikor a rizs beszívta, hozzáadunk 2 merõkanál levest. Belekockázzuk az aszalt paradicsomot, majd megvárjuk, míg a rizs beszívja a levest. Ekkor ismét felöntjük, majd fedõ alatt, a kanalazgatást mindig megismételve, készre fõzzük. Mikor már krémes az állaga és a rizs is puha, elzárjuk a lángot. Belekeverjük a reszelt sajtot, a maradék vajat és az apróra vágott petrezselymet. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.

5 percig hagyjuk állni lefedve, közben a maradék újhagymát felkarikázzuk. Ezzel megszórva tálaljuk.

DSC_3809s


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s