Risotto al gorgonzola con petto di pollo

2010-05-18

sponsored links




Olasz kirándulásom alkalmával aminek a motivációja esküvõ volt, kaptam egy kis teret barátosném konyhájában-ott készült ez-mert a ház urának ennie kellett valamit ebédre ehhez többé kevésbé mindent találtam.



Sajnos nem tudok rizst enni mert allergiás vagyok rá-de nem mindig, viszont ha igen akkor halálosan-ezért nem próbálgatom. Allergiám ellenére nagyon szeretem azaz szeretném. Elég nagy sikere lett a risottonak ezért gondoltam megosztom.



Risotto al gorgonzola

1 bögrényi Arborio vagy Carnaroli rizs (bögre 2 dl-es)
4 ek. olaj
120 g gorgonzola sajt
500 ml hús leves alaplé
1 kk. bors
4-5 friss zsályalevél apróra vágva
1 tk. Majoranna


A rizs kis olajon megpirítom, aztán felöntöm az alaplével. A rizshez fõzés közben hozzákeverem a fûszereket. Végezetül a puha rizshez hozzákeverem a gorgonzolát és a risotto kész is van.
A húst a tetején egész egyszerûen csak sütés elõtt bekentem pestóval és megsütöttem egy teflon serpenyõben olaj nélkül.

Kis gyíkocska meg ezt ette:)



MGL

Folytats a blogon ... melindagl.blogspot.com/2010/05/risott...

sponsored links

Keres?s