Rigó Jancsi torta

2010-07-15

sponsored links

x
x
x
Ez a tortát saját magamnak készítettem, ami biztos az biztos alapon, a 21. szülinapomra :) ami tegnap volt!
A recept eredetileg nem tortának volt, hanem a klasszikus süteménynek. A recept a Webcukrászda oldalon találtam, amelt egy régi kedencem és a receptet pár éve már ki is próbáltam.


Hozzávalók:

  • Tészta:
    • 7 tojás
    • 6 evõkanál víz
    • 13 evõkanál kristály cukor
    • 4 evõkanál kakaó
    • 9 evõkanál liszt
  • Krém:
    • 8 dl tejszín
    • 6 dkg kakaó
    • 12 dkg vaniliás cukor

Szétválasztom a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadom a cukrot és a vízet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belõle. Ezt követõen apránként hozzáadom a kakaót és lisztet, miközben folyamatosan kevergetem. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelek sütõpapírral, beleöntöm a  masszát majd elõmelegített sütõben körülbelül 40 percig sütöm.
Ugyan az eredeti receptben szerepel 2 evõkanál zselatin, én ezt kihagytam mivel az általam használt tejszín (Meggle) olyannyira megkeményedett, hogy attól féltem, hogyha a zselatint is beleteszem, kõ lesz a krémbõl.
Hozzáadtam a kakaót és a vanilíás cukrot és már lehetett is összeállítani a tortát.
A torta tetejére az autentikus receptben olvasztott étcsokoládé jár, én ezt felcseréltem egy fondantra amiben a vízet rummal és a porcukor egy részét kakaóval helyettesítettem.
A torta díszítése egy másik bejegyzésben lesz majd látható.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s