Rig? Jancsi
sponsored links
Hozz?val?k a pisk?t?hoz:
- 8 toj?s
- 21 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 dkg cukrozatlan kaka?por
- csipetnyi s?
A t?ltel?khez:
- 1 l habtejsz?n
- 20 dkg ?tcsokol?d?
- 2 te?skan?l rumaroma
- 1 te?skan?l van?lia aroma
A tetej?re:
- 10 dkg ?tcsokol?d?
- 2 ev?kan?l olaj
Elk?sz?t?se:
- Megolvasztjuk a csokol?d?t mikr?ban, vagy v?zg?z f?l?tt.
- A pisk?t?hoz a toj?sfeh?rj?t kem?ny habb? verj?k. Beleforgatjuk a toj?ss?rg?j?t, majd a s?val, ?s a kaka?val elkevert lisztet is, ?vatosan. A massz?t egy s?t?pap?rral b?lelt, 37x27 cm-es tepsibe sim?tjuk, ?s 180 fokos s?t?ben megs?tj?k (fogpiszk?l?val v?gezz?nk t?pr?b?t).
- Miut?n megs?lt, a tepsiben h?lni hagyjuk, ?s ekkor kezdj?k el k?sz?teni a t?ltel?ket.
- El?sz?r 8 dl tejsz?nt mixerrel kem?ny habb? ver?nk. A v?g?n a csokol?d?t fokozatosan belecsurgatjuk, k?zben folyamatosan kavartatjuk mixerrel (a rumrom?t is ekkor adjuk hozz?).
- A marad?k tejsz?nt (2 dl) szint?n kem?ny habb? verj?k, a van?li?val.
- A pisk?t?t k?t lapra v?gjuk, ?s az egyikre a csokol?d?s habot egyenletesen r?sim?tjuk. Erre kenj?k a van?li?s habot, majd befedj?k a m?sik pisk?t?val.
- A tetej?re az olajjal megolvasztott csokol?d?t egyenletesen elsim?tjuk, majd legal?b 2 ?r?t pihentetj?k szeletel?s el?tt.