Ricott?s palacsinta

2020-09-30

sponsored links

 Finom palacsintavari?ci? any??knak csokisz?sszal, Emilinek gy?m?lccsel.

Ricott?s palacsinta

Hozz?val?k:
3 toj?s
250 ml tej
180 g ricotta
1 te?skan?l van?liaaroma
40 ml friss citroml? (2 kisebb citrom leve)
15 g olvasztott vaj
215 g liszt
10 g s?t?por
? te?skan?l sz?dabikarb?na
1 csipet s?

Elk?sz?t?s:
  1. A toj?sokat felverj?k, hozz??ntj?k a tejet, van?li?t, citromlevet, olvasztott vajat.
  2. ?sszekeverj?k a lisztet, s?t?port, sz?dabikarb?n?t ?s a s?t.
  3. Laza mozdulatokkal ?sszekeverj?k a nedves ?s a sz?raz hozz?val?kat.
  4. K?zepes l?ngon, kev?s olajon teny?rnyi palacsint?kat s?t?nk. Addig s?tj?k, am?g bubor?kok nem k?pz?dnek a tetej?n ?s az alja aranys?rga lesz, ezut?n megford?tjuk ?s a m?sik oldal?t is s?tj?k 1-2 percig. Kb 30 darab palacsinta lesz bel?le.

sponsored links

Keres?s