Ribizlis diós pite
sponsored links
Az itthon lévõ alapanyagokból készült. Nagyon finom puha szaftos tészta. Még a nyáron fagyasztóba rakott ribizli nagyon jól passzol ehhez a diós tésztához. 25 cm átmérõjû és kb. 6 cm magas üveg piteformában sült 180 fokon kb. 35-40 percig.
Hozzávalók:
- 3 db tojás,
- 15 + 6 dkg kristálycukor,
- 15 dkg darált dió,
- 12 dkg liszt,
- 1 kis pohár natúr joghurt = 1,3 dl,
- 1 dl étolaj,
- vanília,
- kb. 12-12 dkg ribizli (most fagyasztott),
- 2 evõkanál barna cukor
Elkészítés:
- A sütõformát kivajazom és liszttel behintem, a sütõt bekapcsolom180 fokra. A tojásokat szétválasztom.
- A lisztet a dióval és a sütõporral összekeverem. A tojások fehérjét a 6 dkg cukorral keményre felverem. A tojások sárgáját a 15 dkg cukorral és a vaníliával (most vaníliás cukor) kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és az olajat is. Ezekkel is alaposan elkeverem.
- Ehhez adom a lisztes-diós keveréket, majd óvatosan a tojáshabot is beleforgatom.
- A kész tésztát a formába simítom, rászórom a ribizlit és a két evõkanál barna cukrot. Ez nagyon finom lesz a sütemény tetején.
Ez az utolsó kép a sütõbõl kivett forró süteményrõl készült. Sajnos a képen nem néz ki olyan jól, mint amilyen volt. És még ennél is finomabb.