Ribizlis-citromos sütemény
sponsored links
RIBIZLI, a kedvencem. Igen, csupa nagybetûvel. Végre csodásan piroslik a kertben, ezt vártam már nagyon régen. Gyorsan készítettem is belõle egy könnyû joghurtos sütit, egy kis citromos ízesítéssel. Csak összekevertem mindent, majd beleszórtam a piros szemeket, és már ment is a sütõbe. Remek ebéd utáni desszert, de egy csésze kávéhoz is szuper kísérõ.
Hozzávalók 4 személyre:
*13 dkg liszt
*1 púpozott kk sütõpor
*6 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*5 dkg vaj
*2 kisebb tojás
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*Kb. 15 dkg ribizli
A sütõt elõmelegítjük. Egy 25*11 cm-es kalácsformát kibélelünk sütõpapírral.
A cukrokat habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat. Beleszórjuk a sütõporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a leszemezett, megmosott és lecsepegtetett ribizlit. Az elõkészített formába simítjuk. 180 fokon alul-felülsütés módban kb. 45 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük. A formában hagyjuk pár percet pihenni, majd ha kihûlt, porcukorral meghintve, éles késsel szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.