Red velvet torta
sponsored links
Hozz?val?k egy 20 cm ?tm?r?j? tort?hoz, (b?gre 250 ml)
A lapokhoz:
2,5 b?gre liszt
1,5 b?gre olaj
1 b?gre cukor
1 b?gre ?r? (vagy kef?r)
2 toj?s
1 kan?l cukrozatlan kaka?por
1 kiskan?l s?t?por
1 kiskan?l sz?dabikarb?na
1 kiskan?l ecet
1 kiskan?l van?liakivonat
piros ?telfest?k (g?l, ha lehet)
A kr?mhez:
2 b?gre mascarpone
1 b?gre joghurt
1 b?gre tejsz?n
1/2 b?gre porcukor
van?liakivonat
4 lap zselatin (7 g)
A d?sz?t?shez:
tejsz?nhab, cukorka
Az elk?sz?t?se:
1. T?lba szit?ljuk a lisztet, a kaka?port, a s?t?port ?s a sz?dabikarb?n?t
2. Habosra keverj?k a toj?sokat a cukorral, majd hozz?adjuk az ?r?t ?s az olajat, illetve a van?li?t ?s az ?telfest?ket.
3. ?sszekeverj?k a nedves hozz?val?kat a sz?razzal. Vigy?zat, nem kell sokat keverni! S?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba ?ntj?k, 175 C fokra el?meleg?tett s?t?ben kb 40 percet s?tj?k (t?pr?ba!)
4. A kr?mhez habosra keverj?k a mascarponet a cukorral, a van?li?val ?s a joghurttal. A zselatinlapokat hideg v?zbe ?ztatjuk 10 percre, alaposan kicsavarjuk majd hozz?adjuk a felforr?s?tott tejsz?nhez, j?l elkeverj?k, majd langyosra h?tj?k. Belecsorgatjuk a mascarpone kr?mbe, alaposan kihabos?tjuk ?s j?l beh?tj?k.
5. A kih?lt tortalap tetej?t lev?gjuk, majd ?sszemorzsoljuk, ezt fogjuk a tortad?sz?t?s?hez haszn?lni. A marad?k tortalapot kett?v?gjuk, megt?ltj?k kr?mmel a tort?t, k?v?lr?l is sze?pen bevonjuk a kr?mmel, tortamorzs?val, tejsz?nhabbal, cukork?kkal d?sz?tve t?laljuk.