Red Roll ? Csirkés chimichanga, Salsa Fresca
sponsored links
Eljött megint egy csütörtök, a munkában szenvedõk biztos érzik már a hétvégét. Nekem a mai nap már a megérdemelt pihenésrõl szól, és hogy még jobban el tudjam lazázni, szükségem van rá, hogy megérintsen Mexikó. Ha már Mexikó, akkor muszáj egy linket ide tennem, mert ahányszor elmegyek egy mexikói ételeket kínáló étterem mellett, vagy nézegetem hogy honnan rendeljek és meglátok egy burritót vagy tacót a kínálatban, ez eszembe jut. A régi klasszikus vígjátékhoz, egy tapasztalt étterem dukál, ezt a címet most a Red Roll képviseli. Mivel chimichangát még sosem ettem, így a kíváncsiságom gyõzedelmeskedett, és egy csirkés változatot választottam, és okosan kértem mellé némi csípõs szószt is.
Esztétika,megjelenés: Hát, hogy õszinte legyek, nem néztem meg, hogy, hogy is néz ki a chimichanga, így mikor felnyitottam a dobozt, kicsit megijedtem. Megsütötték rendesen a tésztát, az biztos, de a sajt, mégsem ropogós, csak ráolvadt a majdnem fekete, hólyagosra sült tésztára.Gyors kettévágás után láthatóvá válik a töltelék, ami rizsbõl, csirkébõl, paradicsomból, és bár nem látható, de hagymából áll. A tészta amúgy leveles, felül kevesebb, alul lényegesen több rétegben. Az alját kicsit szemügyre vételezve, látható, hogy az étterem a felülrõl sütés híve, ennek köszönhetõen, alul nem fekete a cucc, csak barna. A szósz sûrû, a paradicsom határozza meg az állagát és a színét is. A jalapenonak köszönhetõen zöld darabkákat is látatunk, ami még kívánatosabbá teszi a szószt.
Pont:7/10
Ízvilág: Ahogy azt a tegnapi példa (mármint a Chochito) is mutatta, attól, hogy valami ronda, attól még lehet akár finom is. Ez esetben, nem is igazán csúnya az étel, inkább, azt mondanám, hogy olyan mint a neve. Ha már ilyen nyamnyogós a név, akkor neki is eszek és már nyamnyogok is az elsõ falaton. A nyamnyogás oka az, hogy a rizs a hagyma és a paradicsom, egy szaftos, rizses egybe valami lett az eredmény. Ízesnek ízes, de semmi erõteljeset nem érzek benne, a csirkehús is elsõsorban, talán borstól és sótól kapott valami ízt. A megmentõ a Salsa Fresca, amibe miután megkóstoltam, minden falatot erõteljesen beletunkoltam. A szósz bár jalapenót is tartalmaz, mégsem olyan erõs, inkább pikánsnak mondanám. Nagy mentõöv ez az íztenger, én a helyükben alapbõl küldeném a chimichangához.
Pont:7/10
Mennyiség: A mérlegelés megint elmaradt, de valahogy ennél az ételnél, nem is tartottam fontosnak. Az átlagos ételhordó dobozhoz viszonyítva, a chimichanga igen nagy helyet foglalt el. Már a látvány is biztosított arról, hogy jól fogok lakni, de miután kettévágtam, és megláttam a tömörségét, rájöttem, hogy ez bizony laktatóbb lesz, mint egy átlagos lepény. A nagy adag rizs a csirkemellel kombinálva, és mindez egy szép adag tésztával ötvözve, 100% -os biztosíték arra, hogy teli hassal álljunk fel az asztaltól.
Pont:8/10
Kiszállítási idõ: Átlagosan 65 perc kiszállítási idõt ígérnek, ami azért valljuk be nem egy világbajnok idõ, de egy Budapest Mexikóváros távot figyelembe véve nem is olyan rossz. Amúgy valamivel több, mint 50 perc után érkezett meg az étel, de még melegében. Úgy gondolom, hogy egy ennyi ideje mûködõ étteremnek nem kis forgalmat kell lebonyolítani ebéd idõben, de azért nem lenne baj, ha 40 perc körüli szállítási idõvel dolgoznának.
Pont:6/10
Ár/érték: A chimichnaga önmagában 1390 forint, amiért egy igazán laktató, alapanyagokban gazdag ételt kapunk. Mivel ez volt az elsõ ilyen tapasztalatom, így nem igazán van összehasonlítási alapom, de a fûszerezés terén biztos vagyok benne, hogy lenn hova fejlõdni. A tészta remekül kiegészíti a rizses csirkés ragut, de kell hozzá a szósz. A Salsa Fresca -ért 250 forintot számítanak fel, ami egy szószért nem kevés, viszont ezzel kapcsolatban nincs az az érzésem, hogy sok lenne érte. Ez a nem egész 300 forint a kulcsa annak, hogy ne csak teljes, hanem igazán ízletes is legyen az étel. Ha õket választjátok, akkor a szósz ne maradjon le a listárõl a megrendelés gombra kattintás elõtt.
Pont:7/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30