Recept a karácsonyi menübõl - ami még eddig nem volt
sponsored links
Eddig még senki nem kérte, de úgy gondoltam, hogy leírom a receptjeit azon ételeimnek, amelyeket elkészítettem karácsonykor, de még nem találhatóak meg a blogomban, hogy hogyan kell készíteni.
Ilyen pl. a Szilvalekváros kedvenc süti (dupla adag, sok lesz belõle, nem számoltam) kép itt
Hozzávalók:
40 dkg Rama, 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor vagy fruktoz, 3 tojássárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, csipet vaníliás cukor
Töltelék: lehet dió, mák, vagy lekvár (én az általam fõzött szilvalekvárral készítettem)
25 dkg a mák vagy dió, lekvárt pedig látjuk, hogy kb. egy tk-nyi kell minden kis négyzetbe, 1,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 2 ek. méz (de ez el is maradhat)
A porcukrot habosra kevertem a Ramaval és a tojássárgájával. Hozzáadtam a lisztet és összegyúrtam, majd a tésztát a hûtõben 30 percet pihentettem. Közben a diót vagy mákot a többi hozzávalóval addig fõzzük a tejben, amíg besûrûsödik. A tésztát a deszkán késfok vastagságúra vagy 2-3 mm vastagságúra nyújtottam és kis kb. 7x7 cm-es négyzetekre vágtam. A közepükre kis kupacokban tesszük a kihûlt mák vagy dió tölteléket - én a lekvárt - és betekertem sarkából indulva. Sütõpapírral ...
Ilyen pl. a Szilvalekváros kedvenc süti (dupla adag, sok lesz belõle, nem számoltam) kép itt
Hozzávalók:
40 dkg Rama, 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor vagy fruktoz, 3 tojássárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, csipet vaníliás cukor
Töltelék: lehet dió, mák, vagy lekvár (én az általam fõzött szilvalekvárral készítettem)
25 dkg a mák vagy dió, lekvárt pedig látjuk, hogy kb. egy tk-nyi kell minden kis négyzetbe, 1,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 2 ek. méz (de ez el is maradhat)
A porcukrot habosra kevertem a Ramaval és a tojássárgájával. Hozzáadtam a lisztet és összegyúrtam, majd a tésztát a hûtõben 30 percet pihentettem. Közben a diót vagy mákot a többi hozzávalóval addig fõzzük a tejben, amíg besûrûsödik. A tésztát a deszkán késfok vastagságúra vagy 2-3 mm vastagságúra nyújtottam és kis kb. 7x7 cm-es négyzetekre vágtam. A közepükre kis kupacokban tesszük a kihûlt mák vagy dió tölteléket - én a lekvárt - és betekertem sarkából indulva. Sütõpapírral ...