Rebarbarás - epres kocka amaretti keksszel

2010-05-12

sponsored links


Nálunk is megjelent már a rebarbara az üzletekben, vettem is a napokban. Egy egyszerû, potyogatotthoz hasonló sütemény készült belõle. A receptet egy nagyon jó kis magazinban találtam: A 100 legjobb német sütemény recept a címe, szintén visszafelé jövet Németországban vettük.

HOZZÁVALÓK:

350 gr liszt
1 csomag sütõpor
200 gr cukor
200 gr puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
150 gr natúr joghurt
100 gr amaretti keksz
300 gr rebarbara, kb. 1 cm-es darabokra vágva
100 gr eper

ELKÉSZÍTÉS:

A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütõporral, és a joghurttal felváltva ezt is a masszához adjuk.
Fakanállal belekeverjük az amaretti kekszet.

A tésztát kikent, lisztetezett tepsibe öntjük, fakanállal elsimítjuk.
(A recept szerint egy 30x40 cm-es tepsire lenne szükségünk, az enyém csak 25x30 cm-es volt, így egy picit talán magasabb is lett a kelleténél. )
Tetején elosztjuk a rebarbarát és az epret, pici fahéjjal is megszórhatjuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 40 percig sütjük. Miután kihûlt, kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk.


Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/05/rebar...

sponsored links

Keres?s