Rebarbaraszörp

2010-07-24

sponsored links

A rebarbaraszezonnak ugyan már vége, de jövõ tavasszal is érdemes lesz nekilátni. Tömény rebarbaraíz, csak azok próbálják, akik tényleg szeretik. Érdekes, hogy bár az alsó néhány centiméter kivételével zöld rebarbaraszáraim voltak, a leve nagy meglepetésre igazi rebarbararózsaszín lett. A  könyv szerint a két kilónyi rebarbarából 1,5 liter szörp lesz, nekem szûk 1,2 sikerült nyerni belõle.

Hozzávalók:

2 kg rebarbara
2 dl víz
50 dkg cukor

A rebarbarát megtiszítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, egy lábosba tesszük, és a vízzel együtt 1/2 órát kis lángon csendesen fõzzük. Alaposan megkeverjük, hogy minél jobban összetörjön, egy tiszta konyharuhába vagy pelenkába kötjük, egy lábos fölé lógatjuk, és egy éjszakán át csöpögni hagyjuk. Másnap a levet a cukorral összekeverjük és felfõzzük. Kiforralt üvegbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihûlni. A pohárban néhány csepp citromot is keverhetünk bele, nem fog ártani neki. A visszamaradt rebarbaramasszából kevés vízzel visszahigítva lekvárt fõzhetünk.

(recept: River Cottage Handbook No.2, Preserves)

Folytats a blogon ... mezesmadzag.blogspot.com/2010/07/reba...

sponsored links

Keres?s