Rebarbara-eperlekvár

2010-05-27

sponsored links

Sziasztok! Kemény egy hónap telt el az utolsó sütis bejegyzésem óta... :(
sajnos ez a nyár ilyen lesz, de igyekszem nem elhanyagolni a blogot. ;)
Most egy nagyon finom receptet hoztam Nektek, már 2 hónapja meg akartam csinálni. Sajnos eddig nem jutottam rebarbarához, de most végre kaptam! :) Ezt is úgy rendeltem a piacon egy nénitõl, mert senki nem árul Pécsett rebarbarát. Teszveszen sikerült töveket vennem, de azok idén még nem hoznak nagy termést.

A szára szerint három fajta rebarbarát különböztetünk meg:
- zöld szárú, zöld húsú: íze fanyar, nagyon savanyú
- piros szárú, zöld húsú: savanykás, enyhén kesernyés
- piros szárú, piros húsú (eperrebarbara): lágyan édeskés

Nekem zöldet sikerült beszereznem, de már leleveleztem egy kedves bácsival Teszveszen, hogy szerez nekem eperrebarbarát. :)
Ez a lekvár isteni finom, mindenkinek ajánlom! A receptet még a márciusi Otthon magazinban találtam, megannyi más rebarbarás recept mellett, amiket szintén végig szeretnék sütni. :)
A rebarbarák mellé vettem gyönyörû, mézédes epreket. Magában olyan volt, mintha mézbe mártogattam volna. :)

Hozzávalók 6 üveg lekvárhoz: 1 kg eper, 1 kg rebarbara, 1 kg befõzõ cukor, 20 dkg reszelt friss gyömbér, 1 ek citromsav


1.
A rebarbarát megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk. Az epreket szintén megmossuk, felkockázzuk. 30 percig fõzzük lassú tûzön lefedve.
2. A fedõt vegyük le, tegyük még kisebbre a lángot, majd keverjük bele a gyömbért, cukrot és a citromsavat (azért kell bele, hogy a gyümölcs megtartsa a szép piros színét) és fõzzük további 15 percig.
3. Forrón üvegekbe merjük, majd fejjel lefelé felrakjuk a polcra. :)
Másnap fogyasztható finom friss barna kenyérrel. Hmmm.... :))


Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/05/r...

sponsored links

Keres?s