REBARBAR?S - ?FONY?S PITE
sponsored links
?fony?s-rebarbar?s pite |
Szerintem nagyon finom, ?rdemes tenni vele egy pr?b?t. Az elk?sz?t?se sem ig?nyel semmif?le szaktud?st. A t?szt?t elk?sz?theted el?z? nap, vagy p?r ?r?val a s?t?s el?tt.
Hozz?val?k
t?szta
30 dkg liszt
15 dkg margarin
7 dkg cukor
3 ev?kan?l hideg v?z
1/2 citrom reszelt h?ja
t?ltel?k
60 dkg rebarbara
20 dkg ?fonya
4 ev?kan?l n?dcukor
1 citrom leve
1/2 citrom reszelt h?ja
1 t.k. kem?ny?t?
2 e.k. v?z
friss menta
porcukor
Elk?sz?t?s
A t?szta hozz?val?it gyors mozdulatokkal dolgozd ?ssze. Ha nem akar ?ssze?llni, akkor 1 kan?l hideg v?z seg?t a helyzeten. Csomagold f?li?ba ?s tedd a h?t?be p?r ?r?ra, ak?r egy napra is.
Cs?kozd fel 5 centis darabokra a rebarbar?t.
Egy serpeny?ben olvaszd fel a n?dcukrot, dobd r? a rebarbar?t, reszeld bele a citromh?jat, facsard r? a citromlevet. Egy percig forgasd ?ssze a t?z?n. Egy p?pos te?skan?l kem?ny?t?t keverj ki egy korty v?zzel ?s add hozz?. Gyors ?sszeforral?s ?s k?sz is. Nem kell f?zni, 2 percet kell csak h?kezelni.
K?t folpack k?z?tt ny?jtsd ki a t?szt?t ?s b?lelj ki vele egy piteform?t. Nem baj, ha elszakad a t?szta, csak ?ssze kell tapasztani.
Szurk?ld meg egy vill?val az alj?t.
Rakd ki sz?pen a t?szt?t a rebarbar?val, k?z?pre ?ntsd az ?fony?t, locsold r? a citromos karamellsz?szt, sz?rd meg kev?s n?dcukorral ?s told a 180 fokra el?meleg?tett s?t?be.
Akkor lesz k?sz, amikor sz?p aranybarna a t?szta, 25-30 perc.
T?lal?s el?tt sz?rd meg apr?ra v?gott friss ment?val ?s porcukorral.
?fony?s-rebarbar?s pite |
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is