Ratatouille tésztakoronában sütve

2010-05-10

sponsored links

Ezt a pofás kis technikát fél szemmel az egyik fõzõmûsorban láttam TV-kattintgatás közben.
Mire odakapcsoltam nagyjából vége is lett a mûsornak, tulajdonképpen csak ennyit láttam, egy tésztapuffancs egy tál felett. Mindenestre ez pont elég volt az ihlethez. Francia lecsót álmodtam hozzá, de gyakorlatilag mûködõképes hagymalevessel, és valószínûleg akár gulyással is, vagy bármivel, amihez passzol a kenyér. Én a havereknek sütöttem el, belapátolták seperc alatt.
___________________________________________
HOZZÁVALÓK:
6 kisebb adaghoz
1 kisebb fej padlizsán;
1 kisebb cukkini;
1 db. kaliforniai paprika;
1 fej vöröshagyma;
2-3 gerezd fokhagyma;
3-4 fej paradicsom;
friss kakukkfûág;
só;
fekete bors;
oliva olaj;
leveles tészta.
A felkockázott padlizsánt olivaolajon külön lepirítom, majd így teszek a cukkinivel, és a paprikával is. Ezt követõen az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát is lepirítom, hozzá adom a héj nélkül apró kockákra vágott paradicsomot a levével, valamint a kakukkfûágat, sózóm, borsozom, és összefõzöm, majd hozzáadom az elõzõleg elõkészített padlizsánt, cukkinit, és kaliforniai paprikát, és együtt is fõzõm egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, és jó sûrû legyen a mártás. Amikor kész, kis tányérokba tálalom, és a méretre vágott leveles tészta karikát ráillesztem a tányér szélére, majd elõmelegített sütõben 180 fokon néhány percig sütöm, amíg a tészta felelmelkedik, és egy kicsit megpirul. Forrón, elõételként tálalom.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2010/05/r...

sponsored links

Keres?s