Rakott krumpli sajtos kolbásszal

2011-05-01

sponsored links


Mi a sajtos kolbász? Hát... Az úgy volt, hogy a ház ura munkaidõben egy bizonyos rádióadót hallgat, amelynek a mûsorán rendszeresen nyomták a reklámot, hogy mi lesz ma ebédre drágám, sajtos kolbász rakott káposztával. Már egészen bele volt bolondulva a kívánásba, de a mi városunkban nem lehetett kapni a sajtos kolbászt. Bárhova utaztunk, azt vadásztuk. Aztán kiderült, hogy Sepsiszentgyörgy a sajtos kolbász hazája és lakik ott egy unokatesó, aki küldött nekünk két kilót. Minden formában megkóstoltuk, persze elõször rakott káposztával. Az unokatesó nemrég meglátogatott. Vajon mit hozott ajándékba? Na, mit? Hát persze, hogy sajtos kolbászt és persze, hogy kezdetét vette a kísérletezés.
Rakott krumpli sajtos kolbásszal

1. Beáztatjuk a római tálat
2. Meghámozzuk a krumplit és karikára vágjuk
3. Feldaraboljuk a sajtos kolbászt
4. Néhány kocka vajat teszünk a római tál aljára, majd egy sor krumpli, egy sor kolbász egy hintés ételízesítõ következik. Az elsõ rend után ismét vajkockák és a többi, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére krumpli kerül.
5. Rátesszük a tál fedelét és harminc percig fedõ alatt pároljuk.
6. Két tojást felverünk, adunk hozzá három evõkanál tejfölt vagy joghurtot. Rátöltjük a megpárolt krumplira és lapsajttal vagy reszelt sajttal beborítjuk.
7. Újabb negyed órát sütjük, ezúttal a fedele nélkül.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2011/05/rako...

sponsored links

Keres?s