Rakott kenyér
sponsored links
Ha van otthon egy 2-3 napos, még egészséges kenyeretek, az Istenért nehogy kidobjátok! :)
Biztosan akad még mellé, ill. közé valami odavaló ;)
Nem bánjátok meg, jó kis ebédet vagy vacsit rittyenthettek hûtõ takarítás és maradék újrahasznosítás vagy mondjuk úgy étel mentés címén ;)
Hozzávalók:
kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
3-5 db egész tojás(több lehet)
2 ek. tejföl
0,5-1 dl tej
só, kevés bors
vaj, vagy margarin
paprika, paradicsom
párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
15 dkg reszelt sajt(a több itt sem akadály)
Elkészítés:
A kenyeret szeleteljük,
megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélû, kikent formába sorakoztatjuk.
(Nem baj, ha itt még egymásnak dõl, hisz a töltelék majd kitámasztja.)
Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.
A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk
és belekeverjük a tejfölt ill., a tejet is.
Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék.
Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül,
így nem vész kárba.
Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.
Elõmelegített sütõben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk.
Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.
Tipp:
További zöldségekkel gazdagítható, pl. kígyóuborka, kaliforniai vagy kápia paprika,
póré és újhagyma, illetve medvehagyma vagy akár cukkini.