Rakott kel barna bulgurral, cs?kkentett zs?rtartalommal

2020-08-23

sponsored links


A rakottkel nem minden gyerek kedvence, de az?rt r? lehet venni ?ket id?nk?nt. Amikor az ?n fiaim kisebbek voltak, ugyan?gy tiltakoztak, mint sok m?s gyerek. F?lret?rt?k a k?poszt?t ?s megett?k a rizses r?sz?t. 

Na j?, h?t nem haltak ?hen, m?gis ettek valamit. ? ?n azonban ?gy gondoltam, hogy a kelk?poszta is finom ?s majd eldugom, h?tha akkor megeszik. Igazam lett! 

?ltal?ban megmaradt a k?poszt?b?l a lecsupasz?tott feje, amit k?l?nf?le m?don az?rt mindenki felhaszn?lt. Nos, ?n ezt a k?poszt?t ?sszev?gtam, belekevertem a dar?lth?sos raguba, ?sszef?ztem ?s ?gy kevertem a rizshez. Ezek ut?n mindig sokkal t?bb kelk?poszta ker?lt az ?telbe ?s igazi ellen?ll?sba sem ?tk?z?tt. ? Az ?tel ?talakult kicsit ?s ugyan minden jellemz? hozz?val? megmaradt, de a nagy k?posztalevelek lassan elmaradtak ?s lett bel?le egy egys?ges ragu, ami ?z?ben semmit sem v?ltozott, de egyszer?bb lett az elk?sz?t?se ?s mindenki egyform?n szerette. 

Ami most okot adott a recepthez, az a sok ?ve megv?ltozott ?tkez?si szok?saink. Szeretem a rizst, nincs is tilt?list?n, de id?nk?nt helyettes?thet?. A bulgur sokak kedvence lett, gyakran teljesen kiv?ltja a rizst, de, mint mondtam, n?lam megmaradt ?s a bulgur egyik lehets?ges v?laszt?s lett. Ha m?r bulgur, akkor legyen a barna bulgur, mert az m?g hasznosabb.



Egy ideje - de nem mindig ?s nem minden?ron - a p?rk?lt alap? ?telekben a hagyma p?rol?s?t zsirad?k n?lk?l egyszer?en csak kev?s v?zben csin?lom. Amikor elkezdtem, m?g nem tudtam, hogy ez egy l?tez? ir?nyzat. Sokmindent kipr?b?ltam ?s sokmindent elfelejtettem, mert nem v?lt be, de sokmindent megtartottam. Ilyen ez a zsirad?k n?lk?li f?z?s is. A h?sban ?s a tejsz?nben, esetleg tejf?lben van annyi zsirad?k, ami kell a zs?rban old?d? vitaminok felsz?v?d?s?hoz.

  • 1 k?zepes hagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 30 dkg dar?lt sert?sh?s
  • 15 dkg barna bulgur
  • 40 dkg kelk?poszta
  • 3 dl f?z?tejsz?n 10%-os
  • s?,bors,k?m?ny
  • 30 g grana padano
  • 30 g s?r?leszt?pehely / eg?szs?ges, finom, sajtos ?z? /
A v?zben megp?rolt hagym?hoz, fokhagym?hoz tettem a h?st ?s megp?roltam. S?ztam, f?szereztem. 

Amikor a h?s m?r kifeh?redett, beletettem a bulgurt , fel?nt?ttem v?zzel ?s puh?ra f?ztem. A barna bulgur mindig egy picit roppan?s, pattog? marad.

A kelk?poszt?t ?sszev?gva s?s v?zben megf?ztem. ?n roppan?sra szoktam, nem szeretem, ha sz?tf?l ?s elt?nik. Lesz?rtem. 

A ragu minden hozz?val?j?t ?sszekevertem, hozz??nt?ttem a tejsz?nt, ?zes?tettem ?s belekevertem a s?r?leszt?b?l 20 g-ot. 

Egy s?t?pap?ros tepsibe ?nt?ttem ?s a tetej?re sz?rtam a reszelt grana padan?t ?s a megmaradt s?r?leszt?pelyhet. 

200 ?C-os S?t?ben 30 perc alatt k?szre s?t?ttem. 

Nem volt sz?raz, de ezt mindenki ?zl?se szerint k?sz?tse. Lehet a h?sragut t?bb folyad?kkal hagyni, lehet t?bb tejsz?nt adni hozz?, de lehet tejf?lt is tenni bele ?s a tetej?re ?nteni. 


 


https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/

Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s