Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

2010-04-30

sponsored links

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
2 tojás
25 dkg brokkoli
20 dkb spenótlevél
só, bors, fokhagyma, szerecsendió
vaj, olaj

Elkészítés:

  1. Mossuk le jó alaposan a burgonya héját és sós vízbe tegyük fel fõni.
  2. Ezalatt a futtassuk meg kevés olajon a fokhagymagerezdeket és fonnyasszuk meg az olajban a spenótleveleket.
  3. A puhára fõtt burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk vastagabb, lapos szeletekre.
  4. Kenjük ki vajjal egy hõálló edény alját.
  5. Tegyünk az edény aljára egy sor burgonyát, egy sor brokkolit (ha nem mélyhûtött, akkor elõtte azt is meg kell fõzni) és egy sor spenótot. Majd fedjük be a burgonyával a tetejét.
  6. Keverjük el a két tojást a tejföllel és fûszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval.
  7. A tojásos tejfölt öntsük a rakott burgonya tetejére, akár már a rétegek közé is tehetünk.
  8. Közepes lángon süssük 30 percet elõször lefedve, majd süssük aranybarnára a tetejét.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2010/04/30/rak...

sponsored links

Keres?s