Ragacsos alm?s tekercs
sponsored links
Frissen, forr?n a legjobb!
Ilyenkor ?sszel (nekem mondjuk b?rmikor) adja mag?t a dolog, hogy alm?s s?tit s?ss?nk.
Az alm?val egy?bk?nt nem t?l j? a viszonyom, b?r az igaz?n ropog?s, enyh?n savanyk?s, illatos fajt?nak nem tudok ellen?llni.?
Gyerekkoromban t?bb kil? alm?t megettem ?vente, szerettem is, de egy id? ut?n besokalltam. Nagyj?b?l mostan?ban t?rt vissza az ?tv?gyam, ?s m?r nem csak s?lve szeretem, hanem id?nk?nt el is ropogtatok egyet-egyet.
De a legjobbak m?gis az alm?s s?tik, az alm?s pit?vel az ?l?k?n. Nemsok?ra err?l is teszek fel receptet, de el?bb egy puha, szaftos, ragacsos tekercs j?n:
?
Ragacsos alm?s tekercs
Hozz?val?k egy g?ztepsinyi mennyis?ghez:
A t?szt?hoz:
50 dkg liszt + a ny?jt?shoz
2,5 dl tej
1 tk cukor
1 csipet s?
10 dkg vaj
1 toj?s s?rg?ja
2,5 dkg ?leszt?
A t?ltel?khez:
1 citrom leve
5 db alma
2 csomag van?li?s cukor
2 tk fah?j
A ragacsos m?zhoz:
F?l cs?sze v?z
F?l cs?sze cukor
1 tk liszt
1 tk fah?j
?
A t?szt?hoz a tejet meglangyos?tjuk, belekeverj?k a cukrot ?s belemorzsoljuk az ?leszt?t. Megv?rjuk, m?g felfut.
A vajat meglangyos?tjuk, de ne legyen forr?. A lisztet egy t?lba sz?rjuk, hozz?adjuk a s?t, a toj?ss?rg?t, az ?leszt?s tejet ?s a vajat. Megdagasztjuk, nedves konyharuh?val letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
K?zben az alm?kat megh?mozzuk, ?sszeforgatjuk a citroml?vel. A van?li?s cukrot egy k?l?n kis t?lban elkeverj?k a fah?jjal.
Mikor a t?szta megkelt, elfelezz?k, ?s 20x30-as t?glalapokra ny?jtjuk. Elosztjuk rajtuk a reszelt alm?t ?s megsz?rjuk a fah?jas cukorral. Felg?ngy?lj?k, 2 cm-es csig?kra v?gjuk.
Egym?st?l kisebb t?vols?gra helyezz?k egy szilikonos s?t?pap?rral kib?lelt tepsire, f?l ?r?t m?g hagyjuk ?llni. Megsz?rjuk a marad?k fah?jas cukorral.
K?zben el?meleg?tj?k a s?t?t 180 fokra, kb. f?l ?ra alatt megs?tj?k. Am?g h?l, a m?zhoz val?kat s?r? sziruposra f?zz?k, k?zben t?bbsz?r megkeverj?k. Kan?llal megcsorgatjuk a csig?kat, megv?rjuk, m?g kicsit kih?l ?s fogyaszthatjuk is. Mondjuk n?lunk m?g forr?n elfogyott a fele :D
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!