Raffaelo golyócskák
sponsored links
Ezt a finomságot a cukrászdában készítettük, ahová gyakorlatra járok. Valami nagyon-nagyon finom! Editke, a csupa szív fõnökasszony találmánya, de meg kellett osztanom, mert ezt ki kell próbálnotok. Pik-pakk és hû, meg ha. Összefoglalva ennyi a süti:)
Hozzávalók:
260g tejpor, 260g kókuszreszelék, 250g puha vaj vagy margarin, 2 dl víz, 200g cukor, hámozott mandula
+kókuszreszelék
A vízbõl és a cukorból szirupot fõzünk, azaz miután felforrt, pár perc után sziruposodni kezd, már jó is lesz! Ekkora kicsit besûrûsödik, a kész cukorszirupot hagyjuk teljesen kihûlni.
Egy nagyobb tálba a tejport, a kókuszreszeléket, a puha vajat kimérjük.
Ha a cukorszirup kihûlt, a kimért hozzávalókra öntjük és összegyúrjuk.
Jól formázhatónak kell lennie az állagának, ha kicsit folyósabb, tegyük fél órára a hûtõbe, hogy a összeálljon a massza.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe 1-1 szem hámozott mandulát teszünk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Hûtõben kicsit pihentetjük és kész!
Vigyázat, függõséget okoz!!!
Jó sütést!
Hozzávalók:
260g tejpor, 260g kókuszreszelék, 250g puha vaj vagy margarin, 2 dl víz, 200g cukor, hámozott mandula
+kókuszreszelék
A vízbõl és a cukorból szirupot fõzünk, azaz miután felforrt, pár perc után sziruposodni kezd, már jó is lesz! Ekkora kicsit besûrûsödik, a kész cukorszirupot hagyjuk teljesen kihûlni.
Egy nagyobb tálba a tejport, a kókuszreszeléket, a puha vajat kimérjük.
Ha a cukorszirup kihûlt, a kimért hozzávalókra öntjük és összegyúrjuk.
Jól formázhatónak kell lennie az állagának, ha kicsit folyósabb, tegyük fél órára a hûtõbe, hogy a összeálljon a massza.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe 1-1 szem hámozott mandulát teszünk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Hûtõben kicsit pihentetjük és kész!
Vigyázat, függõséget okoz!!!
Jó sütést!