Raffaello torta glut?n- ?s cukormentesen

2018-11-29

sponsored links







K?nny? k?kusztorta, ak?r az ?nnepi asztalon is meg?llja a hely?t! 
A recept megjelent a Kif?zt?k gasztromagazinban, az ?js?g ingyenesen let?lthet? a weboldalr?l.

Hozz?val?k 26-28 cm ?tm?r?j? tortaform?hoz
a pisk?t?hoz:
  • 3 L-es m?ret? toj?s
  • 1,6 dkg 1:4 n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szer
  • 3,5 dkg barnarizs-liszt
  • 3 ev?kan?l olaj
  • 3 ev?kan?l v?z


a kr?mhez:
  • 20 dkg k?kuszreszel?k
  • 6,5 dkg 1:4 n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szer
  • 5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl hideg tejsz?n
  • 2 dkg zselatinpor


a goly?khoz:
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg k?kuszreszel?k + kev?s a forgat?shoz
  • 4 p?pozott ev?kan?l barnarizs-dara
  • 1 te?skan?l 1:4 n?gyszeres er?ss?g? ?des?t?szer


A kr?mhez a k?kuszreszel?ket 4,5 dkg ?des?t?vel egy?tt elkeverj?k a tejben, ?s k?zepes l?ngon, folytonos kever?ssel nagyj?b?l 5 percig f?zz?k. Id?nk?nt megkeverve teljesen kih?tj?k.
Bekapcsoljuk a s?t?t 180 fokra, als?-fels? s?t?sm?dban, a tortaforma alj?ba s?t?pap?rkorongot v?gunk.
A toj?sfeh?rj?t habb? verj?k, hozz?adjuk az ?des?t?t, a toj?ss?rg?j?t, bele?ntj?k az olajat ?s a vizet is, v?g?l k?zi habver?vel ?vatosan hozz?forgatjuk a barnarizs-lisztet. A massz?t a tortaform?ba t?ltj?k, ?s 12 perc alatt megs?tj?k. P?r percig pihentetj?k, majd k?rbev?gjuk, lekapcsoljuk r?la a karim?t, a pisk?t?t a s?t?pap?rral egy?tt r?csra h?zzuk, kih?tj?k.
A goly?k hozz?val?it kis l?ngon s?r? kr?mm? f?zz?k, hagyjuk kih?lni. A massz?b?l vizes k?zzel 12 goly?t form?zunk, mindet k?kuszreszel?kbe forgatjuk.

A kih?lt tortalap k?r? ?ll?that? tortakarik?t csatolunk.
A zselatint kis l?bosban n?h?ny kan?l hideg v?zben elkeverj?k, p?r percig ?llni hagyjuk.
A mascarpon?t a marad?k ?des?t?vel kihabos?tjuk, hozz?adjuk a kih?lt k?kuszkr?met. A zselatint felmeleg?tj?k, p?r kan?llal hozz?forgatunk a k?kuszos kr?mb?l, majd ezt a t?bbi kr?mhez ?ntj?k, mik?zben folyamatosan keverj?k a robotg?p habver?fej?vel.
A kem?ny habb? vert tejsz?nt k?zi habver?vel ?vatosan a k?kuszkr?mbe forgatjuk, ?s az eg?szet a pisk?talapra ?ntj?k, elsim?tjuk. A 12 goly?t egym?st?l egyforma t?vols?gra k?rberakjuk a torta perem?n.
Lefedve h?t?be tessz?k legal?bb 8 ?r?ra. T?lal?s el?tt 12 egyforma szeletre v?gjuk.

Tipp: a torta kiad?s, 16 szeletre is oszthatjuk, ebben az esetben 16 goly?t form?zunk a massz?b?l.

Az ?tel akkor glut?nmentes, ha betartjuk a glut?nmentes ?telk?sz?t?s szab?lyait, ?s valamennyi felhaszn?lt alapanyag a gy?rt? ?ltal garant?ltan glut?nmentes.

Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2018/11/raffaello-t...

sponsored links

Keres?s