Raffaello szelet
sponsored links
Ünnepekre, alkalmakra ha süteményt kell sütnöm a kókuszos elmaradhatatlan. Sütöttem már kókuszos kockát, kókuszos krémest, hólabdát, most utoljára raffaello szeletet. Választani nem tudnék közülük, mert mind nagyon-nagyon finom, talán a raffaello szelet azért gyõzne, mert a legegyszerûbb elkészíteni. Az alábbi hozzávalókkal egy 28x38 cm-es tepsiben sütöm ki.
Hozzávalók:
Tésztához:
9 tojásfehérje
30 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
1 sütõpor
Krémhez:
9 tojássárgája
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2 kk mandula aroma
5-10 dkg kókuszreszelék a tetejére
A tojásfehérjét a cukorral jó keményre felverem, majd óvatosan hozzávegyítem a sütõporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket.
Sütõpapírral kibélelt 28X38 cm-es tepsiben közepes lángon kb. 20 percig sütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert nagyon kiszárad.
A tojássárgákat a két pudingporral 2 dl-nyi tejben elkeverem, hozzáadom a cukrot és a melegedõ többi tejhez vegyítem, sûrûre fõzöm.
Lehúzom a tûzrõl és hozzákeverem a margarint, mandula aromát. Turmixal jó krémesre kikevertetem.
Mikor a krém kihûlt a tésztára kenem és kókuszreszelékkel megszórom a tetejét.