Raffaello golyó

2010-10-31

sponsored links

A következõ süti, amit az Éviék esküvõjére csináltunk tesóval, a "rafigolyó". Általában úgy szokott lenni, hogy én megcsinálom a masszát, õ meg meggyúrja a golyókat. Szegény, legutóbb megszenvedett rendesen a mandulákkal, mert én elõzõ este beraktam forró vízbe a héjas mandulát, de nem hántottam le a héját, másnapra megszáradt, és szegénykém kiskéssel kapargatta le! :D Bocs hugi, hogy megszenvedtél vele! :D (egyébként vízzel érintkezvén azonnal lejön)
Mellesleg nagyon sokszor szoktunk csinálni, gyorsan megvan, sokáig eláll, finom, és csak egy falatnyi.


Raffaello golyó (nagyon sok helyen fellelhetõ az Interneten a recept, kisebb eltérésekkel)

Hozzávalók: 30 dkg kókuszreszelék, 25 dkg cukor, 1 van. cukor, 30 dkg tejpor, 25 dkg margarin vagy vaj, 2 dl víz, 10-15 dkg mandula (hántolt:), kókuszreszelék a hempergetéshez, papírkapszli (elhagyható)

A cukrokból és a vízbõl szirupot fõzök, hozzáadom a margarint, belekeverem a tejport és a kókuszt, majd hagyom teljesen kihûlni (érdemes elõzõ este megcsinálni). Golyókat formázok, a közepébe 1-1 szem egész mandulát rejtek, kókuszreszelékbe hempergetem.


Mandula hántolása: kis edénykébe felteszek vizet forrni, majd beledobom 1-2 percre a héjas mandulát. Leöntöm a vizet, és könnyedén le lehet dörzsölni a héját. :)?

Folytats a blogon ... beccaesasutik.blogspot.com/2010/10/ra...

sponsored links

Keres?s