R?k?czi t?r?s
sponsored links
Nagy sikere lett a telefonos fot?nak a k?z?ss?gi oldalamon, sokan szerettek volna receptet ...
Itt a legegyszer?bb ?s nekem is meglesz mert kicsit v?ltoztattam a r?gi receptemen.
A fot? telefonos,este k?sz?lt.Amint elk?sz?l ?jra kaptok norm?lis k?pet.. a szeletr?l is :)
Hozz?val?k:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 dkg cukor
- 2 toj?ss?rg?ja
- 1 ek. tejf?l sz?ks?g eset?n
T?r?kr?m:
- 1 kg t?r?
- 3 toj?s
- kb.20 dkg tejf?l
- 1-2 citrom h?ja
- 1 ek van?liapuding(por)
- opcion?lisan mazsola
Hab:
- 4 toj?sfeh?rje
- 60g v?z
-20 dkg cukor
-baracklekv?r
A lisztet ?s a vajat ?sszemorzsolom,hozz?adom a t?bbi hozz?val?t majd 15-20 percre h?t?be teszem.
A t?szt?t kiny?jtom,el?meleg?tett s?t?ben 170 C-on 10 percig el?s?t?m.
Mik?zben s?l a t?r?kr?m hozz?val?it ?sszekeverem( botmixerrel kr?mesre),kiv?ve a toj?sfeh?rj?t.Azt habb? verem ?s a v?g?n keverem a kr?mbe.
Az el?s?t?tt t?szt?t kiveszem,v?konyan megkenem baracklekv?rral,majd r?kenem a t?r?kr?met.
Visszateszem 25-30 percre s?lni.
Am?g s?l elk?sz?tem a habot.Ezt k?tf?lek?ppen is megtehetj?k.
A v?zb?l ?s a cukorb?l szirupot f?z?k.120C -ra meleg?tem.
A toj?sfeh?rj?t felverem kem?nyre,majd folyamatos kever?s mellett lassan hozz?csurgatom a szirupot.
Addig verem am?g a hab kih?l.A v?geredm?ny egy kem?ny f?nyes hab lesz.Most ?gy k?sz?tettem.
Lehet ?gyis ,hogy a feh?rj?t majdnem kem?nyre verem majd elkezdem lassank?nt hozz?adagolni a cukrot.Ebben az esetben a v?z nem kell hozz?.
A megs?lt s?tit kiveszem a s?t?b?l .A h?fokot visszaveszem 120-130C-ra.
A habot habzs?kba t?lt?m,majd ber?csozom a kivett t?szt?t.
Az ?gy keletkezett ?res kock?kat baracklekv?rral t?lt?m ki.Nem meleg?tem,nem sz?r?m ?t szit?n.Egyszer?en azt is habzs?kba kanalaztam ?s kit?lt?ttem a n?gyzeteket.
Ezut?n visszatettem a s?t?be 10-15 percre hogy a hab sz?radjon.Semmik?ppen ne piruljon.
Lehet s?t?s ut?n is kit?lteni lekv?rral a n?gyzeteket...?zl?s dolga .
Tepsiben hagytam kih?lni.( Most ?n m?g egy karamelliz?l? pisztollyal pici sz?nt adtam a habnak)
Itt a legegyszer?bb ?s nekem is meglesz mert kicsit v?ltoztattam a r?gi receptemen.
A fot? telefonos,este k?sz?lt.Amint elk?sz?l ?jra kaptok norm?lis k?pet.. a szeletr?l is :)
Hozz?val?k:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7 dkg cukor
- 2 toj?ss?rg?ja
- 1 ek. tejf?l sz?ks?g eset?n
T?r?kr?m:
- 1 kg t?r?
- 3 toj?s
- kb.20 dkg tejf?l
- 1-2 citrom h?ja
- 1 ek van?liapuding(por)
- opcion?lisan mazsola
Hab:
- 4 toj?sfeh?rje
- 60g v?z
-20 dkg cukor
-baracklekv?r
A lisztet ?s a vajat ?sszemorzsolom,hozz?adom a t?bbi hozz?val?t majd 15-20 percre h?t?be teszem.
A t?szt?t kiny?jtom,el?meleg?tett s?t?ben 170 C-on 10 percig el?s?t?m.
Mik?zben s?l a t?r?kr?m hozz?val?it ?sszekeverem( botmixerrel kr?mesre),kiv?ve a toj?sfeh?rj?t.Azt habb? verem ?s a v?g?n keverem a kr?mbe.
Az el?s?t?tt t?szt?t kiveszem,v?konyan megkenem baracklekv?rral,majd r?kenem a t?r?kr?met.
Visszateszem 25-30 percre s?lni.
Am?g s?l elk?sz?tem a habot.Ezt k?tf?lek?ppen is megtehetj?k.
A v?zb?l ?s a cukorb?l szirupot f?z?k.120C -ra meleg?tem.
A toj?sfeh?rj?t felverem kem?nyre,majd folyamatos kever?s mellett lassan hozz?csurgatom a szirupot.
Addig verem am?g a hab kih?l.A v?geredm?ny egy kem?ny f?nyes hab lesz.Most ?gy k?sz?tettem.
Lehet ?gyis ,hogy a feh?rj?t majdnem kem?nyre verem majd elkezdem lassank?nt hozz?adagolni a cukrot.Ebben az esetben a v?z nem kell hozz?.
A megs?lt s?tit kiveszem a s?t?b?l .A h?fokot visszaveszem 120-130C-ra.
A habot habzs?kba t?lt?m,majd ber?csozom a kivett t?szt?t.
Az ?gy keletkezett ?res kock?kat baracklekv?rral t?lt?m ki.Nem meleg?tem,nem sz?r?m ?t szit?n.Egyszer?en azt is habzs?kba kanalaztam ?s kit?lt?ttem a n?gyzeteket.
Ezut?n visszatettem a s?t?be 10-15 percre hogy a hab sz?radjon.Semmik?ppen ne piruljon.
Lehet s?t?s ut?n is kit?lteni lekv?rral a n?gyzeteket...?zl?s dolga .
Tepsiben hagytam kih?lni.( Most ?n m?g egy karamelliz?l? pisztollyal pici sz?nt adtam a habnak)