Póréhagyma krémleves sült kolbászmorzsákkal
sponsored links
Amíg tartanak ezek a télies, de mégsem fagyos napok - addig jól esnek a lelket melengetõ, forró és tartalmas levesek. A megfõzendõ zöldségek száma igencsak véges, de levesbetétekkel és a fõzési módozatokkal azért változatossá lehet tenni õket.
Kezdjük a szokásos módon a mûveletet, vagyis dinszteljünk hagymát egy kevés vajon. Két evõkanál liszttel kicsit összedolgozzuk az elegyet, majd amikor simára kikevertük, akkor felöntjük alaplével az egészet. A póréhagyma 10 %-át felkarikázzuk - ezeket félretesszük, majd a kész levesbe szórjuk õket, hogy legyen egy kis tartalmas rész is a végén. A póré 90 %-át géppel ledaráljuk, majd a levesbe tesszük, és fedõ alatt fõzzük közepes lángon. Só, bors, petrezselyem és bazsalikom és fokhagyma kerül bele fûszer gyanánt - és amikor már ízletes a beltartalom, akkor jöhet a ...