Péntecky rántott csirke

2015-04-10

sponsored links

pentecky.jpg

Általában péntekenként csinálok komolyabb piacos bevásárlást és ilyenkor már nem sok idõm marad a nagyobb fõzõcskézésre. Így péntekenként szoktam a már elõkészített és vagy kevés munkával elkészíthetõ fogásokat készíteni. Ezek egyike a rántott csirke sült krumplival és fõtt kukoricával. Tipikus gyorséttermi trió, persze a káposztasaláta sem hiányozhat. :)

A hagyományos elkészítése mégsem olyan gyors, fõleg, ha jó minõséget szeretnénk, de azzá tehetjük, némi elõkészítéssel. Itt jön a képbe a sous vide technológia és a vákuumtasak. Szóval a hõkezelt csirkerészek vákuumtasakokban a hûtõben várnak a panírozásra és kisütésre. A már elõsütött krumplik is itt sorakoznak a vákuumzacskókban. A kukorica még nyáron került ilyen tasakokba és ezzel együtt a mélyhûtõbe, akkor, amikor a legjobbat, legédesebbet sikerült beszereznem. A kukorica elkészítése csak annyi, hogy a fagyasztóból a 83 °C-os vízfürdõbe teszem és 50 perc múlva kiveszem. Friss kukorica esetében csak 40 perc és akkor vajat is adok bele egybõl. Csak a saláta nincs elõkészítve, de ezt pillanatok alatt össze lehet dobni. Egy óra alatt meg van minden, de az effektív munka (salátakészítés és a panírozás, sütés), csak a fele idõ. A végeredmény egy kívül ropogós, belül omlós, nagyon szaftos, csirkehús, ami biztosan át van sülve. Mellé kapunk egy tökéletes H. Blumenthal féle extra ropogós sült krumplit és egy télvíz idején is finom (jó, tudom, nem annyira, mint szezonban) kukoricát és egy ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2015/04/10/p...

sponsored links

Keres?s