Pé lángost sütött
sponsored links
Férjecském úgy gondolta, hogy õ bizony lángost enne ebédre, amir én bár nem túl hevesen, de bólogattam, kikötve, hogy akkor azt bizony neki kell elkészíteni, nekem ugyanis nem sok mindenhez van kedvem mostanában... Nem volt rest, így is tett :)
Innen hozta a receptet.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3- 3,5 dl langyos víz
- 1,5 kk só
- 1- 2 ek olivaolaj
- 1 zacskó porélesztõ
- 1 ek cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy dagasztó edénybe halmozzuk és jól összedolgozzuk, ehhez mi gépet használtunk. Mikor a massza már elválik az edény falától, akkor lefóliázzuk és meleg helyen 30- 40 percig kelesztjük. Mi most nem futtattuk fel az élesztõt, de a langyos víz felében a cukorral megtehetjük, ha akarjuk. Mikor már a tészta a kétszeresére kelt, akkor olajos kézzel 6 részre választjuk és sütõpapíron kilapogatjuk, így dobjuk a már felforrósított olajba. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még melegen fogyasztjuk! Mi medvehagyma pestoval dúsított tejföllel, fokhagymával, lilahagymával, kukoricával, kápia paprikával és sajttal pakoltuk meg alaposan. Remek volt az állaga és az íze is a tésztának, le a kalappal!