Párolt pisztráng gombás zöldborsóval
sponsored links
Ez az étel nagyon jó példa arra, hogy rohanós napokon is táplálkozhatunk egészségesen. Az elkészítése nem több fél óránál, és alig kell vele dolgozni, gyakorlatilag még egy gyerek is el tudja készíteni. A végeredmény pedig szép, finom, egészséges, és kalóriaszegény fogás, ami ráadásul laktató is.
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 konyhakész pisztráng (össz. 50 dkg)
- 6 cikk fokhagyma
- 1 citrom
- 2-3 teáskanál tetszõleges fûszerkeverék (én húshoz való szárítottat használtam, mint itt)
- kevés olívaolaj
- só, õrölt színes bors
- sütõpapír
A gombás borsóraguhoz:
- 30 dkg barna csiperkegomba (erdei gombával még finomabb lenne, lehet fagyasztottat is használni, akinek van)
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál szárított kaukkfû
- 1 evõkanál kókuszzsír
- kevés citromlé
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A halat megmossuk, és egy nagyobb darab sütõpapírra helyezzük.
- Kívül-belül jól besózzuk, megszórjuk borssal, fûszerkeverékkel, a belsejébe pedig fokhagymacikkeket és citromdarabkákat helyezünk.
- Alaposan meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, és a papírba becsomagoljuk. A két végén jól összeszorítjuk, hogy ne bomoljon ki.
- 180 fokos sütben kb 40 perc alatt megpároljuk (légkeverésen kb 30 perc).
- Ezalatt elkészítjük a ragut: forró kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, kakukkfûvel fûszerezzük, és zsírjára sütjük (vagyis addig pároljuk, amíg a gomba a levét elfõtte). Eközben a fagyasztott borsót felforraljuk, 2 percig fõzzük, majd leszûrjük.
- A zöldborsót a gombához adjuk a reszelt fokhagymával együtt, illetve megsózzuk és borsozzuk. Citromlével ízesítjük.
Természetesen másfajta halból is elkészíthetõ.