Párizsi croissant

2010-07-20

sponsored links


Imádom a croit.Mikor egy látványpékségben dolgoztam reggeli sütésnél mindig ettem egyet,mert nem bírtam ki reggeliig.de inkább a sós változatot szeretem mint az édeset.Most megsütöttem és esküszöm isteni finom lett.

Hozzávalók:2,5 dl langyos tej,50dkg liszt,65 g cukor,7 g só,25 g friss élesztõ vagy 15 g szárított élesztõ.


A hozzávalókat a dagasztógépbe tesszük és végig futtatjuk a dagasztó-kelesztõ programot. Ha kész,kivesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.Rákockázunk margarint,majd félbehajtjuk,megint rákockázunk egy adag margarint,megint félbe,és utoljára megint margarint.25 dkg margarint kell elhasználni hozzá.30 percig állni hagyjuk,majd kinyújtjuk kb 45x15 cm-re és háromszögekre vágjuk(nekem 12 db lett belõle)A szélesebb végétõl feltekerjük,és sütõpapíros sütõlemezre rakjuk.kb 30 percre pihentetjük nem huzatos helyen.majd megkenjük felvert tojássárgájával és elõmelegített sütõben 220 fokon 10 perc alatt megsütjük.

Elnézést kérek mindenkitõl,a hibás adatokért a só 7 dkg helyett 7 g az élesztõ 25 dkg helyett 25g .

Folytats a blogon ... tokmagifoz.blogspot.com/2010/07/pariz...

sponsored links

Keres?s